Latest News

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Με «φωτιά και οργή» απειλεί ο Τραμπ – Στο στόχαστρο των πυραύλων της Β. Κορέας η νήσος Γκουάμ (ΒΙΝΤΕΟ)


Ένα δημοσίευμα της Washington Post που ανέφερε ότι η Βόρειος Κορέα έχει την ικανότητα να εφαρμόσει πυρηνικές κεφαλές στους -περίπου 60 – πυραύλους της ήταν...
αρκετό για να ανεβάσει το πολεμικό «θερμόμετρο» μεταξύ των δύο χωρών.
Ακολούθησε ανταλλαγή φραστικών -απειλών πολέμου ανάμεσα σε Πιονγιάνγκ και Ουάσινγκτον.
Πρώτος, άρχισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Trump National Golf Club ήταν σαφέστατος ως προς τις προθέσεις των ΗΠΑ σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα συνεχίσει τις απειλές κατά της Ουάσινγκτον.
«Η Βόρεια Κορέα καλά θα κάνει να μην κάνει κι άλλες απειλές προς τις ΗΠΑ. Θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή (fire and fury) που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί ποτέ».
Την πρόκλησή αυτή δεν άφησε αναπάντητη, όπως ήταν αναμενόμενο ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος «μίλησε» μέσω εκπροσώπου του Λαϊκού Στρατού της Κορέας. Ειδικότερα απείλησε ευθέως με πυραυλική επίθεση τη νήσο Γκουάμ στον Ειρηνικό η οποία αποτελεί επικράτεια των ΗΠΑ. Εξάλλου όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο ο κυβερνήτης του εν λόγω νησιού απάντησε και είπε ότι μία επίθεση στο Γκουάμ ισοδυναμεί με επίθεση στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού η Πιονγιάνγκ «εξετάζει προσεκτικά» το σχέδιο αυτό διευκρινίζοντας ότι το πρόγραμμα επίθεσης «θα τεθεί σε εφαρμογή οποιαδήποτε στιγμή με πολλαπλό και διαδοχικό τρόπο», μόλις λάβει την απόφαση ο Κιμ Γιόνγκ Ουν.