Latest News

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Μάνη: Κατάμαυρο τοπίο και κατεστραμμένα σπίτια αφήνει πίσω της η φωτιά (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Κατάμαυρο τοπίο και κατεστραμμένα σπίτια αφήνει πίσω της η φωτιά που ξέσπασε στην...
ανατολική Μάνη.
Αυτή την ώρα υπάρχουν σε εξέλιξη δύο μέτωπα: Στην περιοχή Παρασυρό, όπου επιχειρούν 12 οχήματα με 30 πυροσβέστες και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα,  και στην Κοκκάλα όπου στη μάχη με τις φλόγες έχουν πέσει 50 πυροσβέστες, 21 οχήματα, 29 άτομα πεζοπόρο και ρίψεις γίνονται από ένα καναντέρ.
Όπως δήλωσε χθες στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, δεν χρειάστηκε να εκκενωθούν οι οικισμοί Νυμφίο και Κοκκάλα, αλλά για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν για λίγο οι ένοικοι δύο ξενοδοχείων που λειτουργούν στην περιοχή. Όμως μετά από λίγη ώρα οι ένοικοι των ξενοδοχείων επέστρεψαν στα δωμάτιά τους.
Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν στο flynews έλλειψη συντονισμού, ολιγωρία και παντελή απουσία του κρατικού μηχανισμού. Κάνουν λόγο για πυροσβεστικά οχήματα χωρίς νερό και άντρες της Πυροσβεστικής από άλλους νομούς που δεν ήξεραν την περιοχή και πήγαιναν στα τυφλά. Μιλούν επίσης για απουσία αυτοκινήτων του δήμου στην επιχείρηση κατάσβεσης, ενώ αναφέρουν ότι δεν δέχτηκαν καμία βοήθεια από το δήμο Ανατολικής Μάνης.