Latest News

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Δήμος Πειραιά: Τα σκουπίδια είναι ακόμα στους δρόμους (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Από τον Κύρο Παληκάρη 

 Αν και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Πειραιά από το βράδυ...
της Πέμπτης , όπως και στους άλλους δήμους,  έχουν ξεκινήσει την αποκομιδή των σκουπιδιών, η κατάσταση σε πολλά κεντρικά σημεία της πόλης παραμένει χαοτική και βρόμικη.
Αιτία το γεγονός ότι έπειτα από 11 ημέρες κινητοποιήσεων, ο συνολικός όγκος των σκουπιδιών ξεπερνά τους 3.000 τόνους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.  Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο, μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί πάνω από 500 τόνοι απορριμμάτων με 96 δρομολόγια, θέλοντας να δώσουν επικοινωνιακά την εικόνα ότι καθάρισε από τα σκουπίδια η πόλη.
Ωστόσο, σε κεντρικούς δρόμους, αλλά και σε συνοικίες υπάρχουν ξεχειλισμένοι κάδοι. Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, φαντάζει αδύνατον να έχει ολοκληρωθεί η αποκομιδή όλων των σκουπιδιών έως τη Δευτέρα και θα χρειαστούν ακόμη αρκετές ημέρες για να καθαρίσει η πόλη. Και βέβαια η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη εξαιτίας του καύσωνα.
Δείτε τις εικόνες του Reportaz Net  με τα σκουπίδια στον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης, τον πεζόδρομο της Σωτήρος, όπου σχηματίζουν "βουνό" τα απορρίμματα και κρύβουν τη θέα προς το λιμάνι του Πειραιά.