Latest News

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Δήμος Πειραιά: 224 νέες συμβάσεις στην καθαριότητα


"Πράσινο φως" άναψε το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά για τη σύναψη νέων συμβάσεων με τους 224 εργαζόμενους συμβασιούχους που είχαν...
προηγούμενες συμβάσεις. 

 Ειδικότερα, μετά την εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών σχετική με την τροπολογία που πρόσφατα ψηφίστηκε στην βουλή και αφορά τους συμβασιούχους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας, συγκλήθηκε σήμερα Δευτέρα 3 Ιούλη 2017 έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σκοπός της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης ήταν η λήψη απόφασης για την επίσπευση των διαδικασιών αποστολής αιτήματος προς το υπουργείο για την κάλυψη 191 υφισταμένων κενών οργανικών θέσεων του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας καθώς και η λήψη απόφασης για την σύναψη νέων συμβάσεων με τους 224 εργαζόμενους συμβασιούχους της καθαριότητας που οι προηγούμενες συμβάσεις – παρατάσεις έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Με ομοφωνία πάρθηκαν και οι δύο αποφάσεις όπως και για το τρίτο θέμα της έκτακτης συνεδρίασης που αφορούσε την εναπόθεση απορριμμάτων στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του ΕΔΣΝΑ στο Σχιστό, γεγονός που θα βοηθήσει αφάνταστα το έργο της αποκομιδής απορριμμάτων αφού τα απορριμματοφόρα δεν θα χρειάζεται πλέον να διανύσουν τα 35 χιλιόμετρα μέχρι τον ΧΥΤΑ Φυλής, εξοικονομώντας έτσι και καύσιμα και φθορές και εργατοώρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την εξέλιξη αυτή συνέβαλε η παρέμβαση του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά όπου από την Παρασκευή είχαν έρθει σε συμφωνία με τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη για την αναγκαιότητα της επίσπευσης των διαδικασιών σύναψης νέας σύμβασης με τους εργαζόμενους ΙΔΟΧ της υπηρεσίας καθαριότητας, όπως ορίζει το αρθ. 24 του Ν.4479/2017.