Latest News

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

#imeresthalassas: Πέρασαν και δεν ακούμπησαν για τους δημότες του Πειραιά...


Από τον Κύρο Παληκάρη 

Έναν ολόκληρο μήνα μετά την αυλαία των εκδηλώσεων, η δημοτική αρχή Πειραιά κατάφερε και μέτρησε πόσοι μπορεί να βρέθηκαν στην πόλη στις Ημέρες Θάλασσας 2017"...

 ( 24 έως τις 28 Μαΐου)
Μάλιστα, τα νούμερα σχετικά με την προσέλευση των θεατών-επισκεπτών ανακοινώθηκαν χθες επισήμως, αν και είναι υπολογισμένα στο περίπου, αφού δεν μπορεί να υπάρχει ακριβής καταμέτρηση, τουλάχιστον για το σύνολο των 60 εκδηλώσεων. 
Έτσι, πρόχειρα και αυθαίρετα εκτιμάται ότι παρακολούθησαν ή συμμετείχαν στις "Ημέρες Θάλασσας" συνολικά μόνο 35.000 άτομα!
 (Φαντάσου, ακόμα και η ΔΗΡΑΠ λέει ότι 40-50.000 Πειραιώτες ακούνε καθημερινά "Κανάλι 1"!) 
Ειδικότερα, υπολογίζουν ότι στο πάρτι στα στενά της Τρούμπας στο οποίο συμμετείχαν 25 νυχτερινά καταστήματα, βρέθηκαν περίπου 6.000 άτομα, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η προσέλευση στο Street Art & Food Festival στο Μικρολίμανο, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από τους καταστηματάρχες της περιοχής, προσελκύοντας από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ περισσότερους από 1.500 επισκέπτες, παρά τον βροχερό καιρό.
 Όπως ανακοινώθηκε, μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών και στις δωρεάν ξεναγήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Τριήρη «Ολυμπιάς» του Πολεμικού Ναυτικού, την οποία επισκέφθηκαν 2.710 άτομα, καθώς και στο Πλωτό Μουσείο «Νεράιδα», στο οποίο ξεναγήθηκαν 1.318 άτομα. 
Για τις υπόλοιπες 55 εκδηλώσεις δεν δόθηκαν στοιχεία, και εικάζεται πως προφανώς ήταν μικρότερος ο αριθμός των επισκεπτών.
Πάντως, ο Δήμος Πειραιά ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης για τις «Ημέρες Θάλασσας 2017», ενώ προαναγγέλλει ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τις επόμενες «Ημέρες Θάλασσας» που θα γίνουν στον Πειραιά τον Μάιο του 2018...

@ Λατρεύουμε "Ημέρες Θάλασσας", αλλά αυτό δεν μπορεί να το βαφτίσουμε και απολογισμό. Την πρώτη χρονιά των "Ημερών Θάλασσας" είχε δοθεί συνέντευξη τύπου, όπου είχαν παρουσιαστεί τα αποκόμματα από τα δημοσιεύματα που αφορούσαν sτις εκδηλώσεις. 
Τώρα, την τρίτη χρονιά μετράνε πόσοι μπορεί να παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις και βγάζουν μια ανακοίνωση μάλιστα ένα μήνα μετά. Δηλαδή, κάθε χρόνο και χειρότερα, με μοναδικό κοινό σημείο ότι κανείς δεν λέει κουβέντα για το συνολικό οικονομικό κόστος που είχαν οι "Ημέρες Θάλασσας".
(Άσε που δεν δίνουν τουλάχιστον πόσοι επισκέφτηκαν την Ανθοκομική έκθεση στο Πασαλιμάνι για να μπορέσει κανείς να κάνει ... επική σύγκριση για το ποια είχε μεγαλύτερη κοσμοσυρροή!)
Αν και δεν θέλουμε να σας το χαλάσουμε, η αλήθεια είναι ότι οι "Ημέρες Θάλασσας" πέρασαν και δεν ακούμπησαν τους δημότες του Πειραιά, όπως έλεγε χαρακτηριστικά κι ένα πολιτικό πρόσωπο, το οποίο πήγε σε αρκετές εκδηλώσεις για ευνόητους λόγους. Και μάλλον φαίνεται να επιβεβαιώνεται, όταν παρουσιάζονται νούμερα μόνο για την προσέλευση των θεατών, ένα μήνα μετά το τέλος των εκδηλώσεων, δείχνοντας απλά την αγωνία να εμφανίσουν ότι υπήρχε μεγάλη συμμετοχή στις "Ημέρες Θάλασσας" που λατρεύει το Reportaz Net...