Latest News

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Μικρολίμανο: Ασυναρτησίες, παραμύθια και γλείψιμο - Ανάπλαση "ό,τι να 'ναι" με τα... κέφια του εργολάβου!


Από τον Κύρο Παληκάρη

Αν κάποιος παρακολουθούσε τη συζήτηση για το Μικρολίμανο στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, τότε...
μάλλον θα απογοητευόταν για το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά πάνω απ' όλα θα ανησυχούσε για την επικείμενη ανάπλαση της περιοχής.

Ένα απίστευτο μπάχαλο με αλληλοκατηγορίες και προσβλητικές εκφράσεις κυριάρχησε στη συζήτηση για την έγκριση της προμελέτης με το ΣΕΝΑΡΙΟ Βου που κράτησε σχεδόν ένα δίωρο στην αίθουσα του 7ου ορόφου της πλατείας Κοραή.

Κι έτσι ξεκίνησε ο καβγάς 

Η φασαρία ξεκίνησε όταν ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης επιτέθηκε φραστικά στους συμβούλους από το "Λιμάνι της Αγωνίας", λέγοντας σε έντονο ύψος πως "λέτε ασυναρτησίες και παραμύθια"!!!
Οι θιγόμενοι αντέδρασαν λέγοντας ότι ο δήμαρχος δεν μπορεί να μιλά με αυτόν τον τρόπο σε δημοτικούς συμβούλους επειδή έχουν διαφορετική άποψη για την ανάπλαση στο Μικρολίμανο.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν στο βήμα ανέβηκε ο δημοτικός σύμβουλος από το Λιμάνι της Αγωνίας Δημήτρης Γκερλές. Εκείνη τη στιγμή αποχώρησε επιδεικτικά ο δήμαρχος ο οποίος επέστρεψε στη συνέχεια για να συνεχίσει τον καβγά. Μάλιστα, παραδέχτηκε ο ίδιος ότι γελούσε όταν έκαναν την την τοποθέτηση τους και θεωρεί ότι αυτό δεν είναι προσβλητικό, επαναλαμβάνοντας ότι "λένε ασυναρτησίες και παραμύθια!"
Τα πνεύματα είχαν ανάψει για τα καλά, όταν χωρίς να έχουν πάρει το λόγο από τον πρόεδρο
στελέχη της πλειοψηφίας άρχισαν να φωνάζουν και να κάνουν ...πολιτικό «bullying»  στον ομιλούντα, απαιτώντας κατέβει από το βήμα, πριν ολοκληρώσει την παρέμβασή του.
Εκείνη τη στιγμή, πετάχτηκε και ο αντιδήμαρχος Χρήστος Αγραπίδης, ο οποίος ήθελε να υποστηρίξει τον δήμαρχο, αλλά ο Δημήτρης Γκερλές τον προέτρεψε :
"Μην γλείφεται άλλο. Όλο γλύψιμο, γλύψιμο, γλύψιμο, φθάνει πια..."!!!

Η λύτρωση

Ο καβγάς έληξε μετά από την παρέμβαση της Ελπίδας Παντελάκη η οποία είπε την επική ατάκα"
"Λυτρώστε το Δημοτικό Συμβούλιο, κύριε πρόεδρε..."
Έτσι προχώρησαν στη ψηφοφορία όπου πέρασε κατά πλειοψηφία το ΣΕΝΑΡΙΟ Βου, που έφερε ξαφνικά προς έγκριση η δημοτική αρχή Μώραλη. Όλες οι παρατάξεις συμφωνούσαν στην ανάγκη ανάπλασης της περιοχής, αλλά διαφωνούσαν με το ΣΕΝΑΡΙΟ Βου. Απλά το Λιμάνι της Αγωνίας, αλλά και η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ προτιμούσαν το ΣΕΝΑΡΙΟ Α. Η διαφορά είναι στην τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων, όπου στο ένα προβλέπεται δίπλα ακριβώς στα μαγαζιά και στο άλλο μετά το δρόμο σε κοινόχρηστο χώρο.

Πεταμένα λεφτά...

Η εξέλιξη αυτή ακυρώνει τον πολυδιαφημισμένο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το Μικρολίμανο. Είχε προκηρυχθεί λίγο πριν από τέλος της θητείας του Βασίλη Μιχαλολιάκου για καθαρά προεκλογικούς λόγους. Όταν ανέλαβε η δημοτική αρχή αρχή Μώραλη, η οποία θέλησε να το εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά και μοίρασε 50.000 ευρώ στα τρία πρώτα βραβεία.
Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε, οι προτάσεις του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ήταν μια τρύπα στο νερό καθώς δεν είχε προηγηθεί η χάραξη του Αιγιαλού. Δηλαδή, πλήρωσαν 50.000 ευρώ για αρχιτεκτονικές προτάσεις που δεν είχαν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα...
Από τότε έχουν περάσει 2,5 χρόνια και στη φάση της προμελέτης άλλαξε το ΣΕΝΑΡΙΟ της ανάπλασης στο Μικρολίμανο.

Τα κέφια του εργολάβου 

Το πιο ανησυχητικό όμως απ' όλα είναι ότι αυτή τη στιγμή ουδείς μπορεί να εγγυηθεί πότε θα ξεκινήσει το έργο και κυρίως πότε θα τελειώσει, ενώ ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει κατά τη διάρκεια των εργασιών με τη λειτουργία των μαγαζιών όπου εργάζονται συνολικά 330 άτομα σύμφωνα με τις εργοδοτικές εισφορές στο ΙΚΑ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο δήμαρχος, είπε ότι είναι άγνωστο πόσο χρόνο θα διαρκέσουν τα έργα και αυτό θα εξαρτηθεί από τον εργολάβο και τα... κέφια του!

@ Με λίγα λόγια, πάμε στο άγνωστο με βάρκα τον εργολάβο ή ό,τι να 'ναι. με την ανάπλαση στο Μικρολίμανο...