Latest News

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

ΝΤΡΟΠΗ! Βανδάλισαν το μνημείο της γενοκτονίας των Ποντίων και δεν πήρε χαμπάρι κανείς στο Δήμο Πειραιά! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ούτε ένας μήνας δεν πρόλαβε να περάσει από την πανηγυρική τελετή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου γενοκτονίας των Ποντίων στην πλατεία Αλεξάνδρας και βρέθηκαν...
κάποιοι να προκαλέσουν εκτεταμένες φθορές στο έργο που είναι δωρεά του Βαγγέλη Μαρινάκη

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι κανείς από το Δήμο Πειραιά δεν πήρε χαμπάρι το περιστατικό και φαίνεται πως το έμαθαν τελευταίοι ύστερα από σχετικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο παρά το γεγονός ότι τρεις ημέρες νωρίτερα είχε γίνει ακόμα και σύλληψη ενός από τους δύο δράστες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά!
Κατόπιν εορτής, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης εμφανίστηκε να κάνει δήλωση στη σελίδα του στο Facebook, με την οποία καταδίκαζε το γεγονός και καλούσε τους δημότες να καταγγέλλουν ανάλογα περιστατικά βανδαλισμών στην πόλη.

Ας δούμε όλη την ιστορία από την αρχή

Ήταν στις 21 Μαϊου όταν έγιναν τα εγκαίνια του μνημείου γενοκτονίας των Ποντίων στην ανακαινισμένη πλατεία Αλεξάνδρας. Το έργο είναι του εικαστικού Παναγιώτη Τανιμανίδη και αποτελεί δωρεά του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πριν προλάβει να συμπληρωθεί μήνας αποκαλύφθηκε ότι προκλήθηκαν φθορές αφαιρώντας τμήματα του μνημείου και συγκεκριμένα κάποια μεταλλικά ελατήρια που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του (κυκλική μεταλλική κατασκευή).
Ήδη ένας 32χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ αναζητείται ένας συνεργός του από την Αστυνομία.  
Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά, ο 32χρονος, που ομολόγησε την πράξη του, συνελήφθη  μετά από συντονισμένες αναζητήσεις αστυνομικών το μεσημέρι της Τρίτης 13/6.
Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα "Κοινωνική" την Παρασκευή 16/6 . Τότε φαίνεται να ενημερώνεται και ο Δήμος Πειραιά, ο οποίος εμφανίζεται αρχικώς να δηλώνει άγνοια και ώρες αργότερα δημοσιεύεται μια δήλωση του δημάρχου Πειραιά στο facebook. Ο Γιάννης Μώραλης χαρακτήρισε την πράξη της βεβήλωσης του μνημείου ως «μεγάλη ντροπή και ασέβεια», χαρακτήρισε θετικό γεγονός την σύλληψη ενός εκ των φερομένων ως δραστών, ενώ κάλεσε τους δημότες «να καταγγέλλουν χωρίς φόβο τέτοιου είδους φαινόμενα»!






Άγνοια ή συγκάλυψη
Αρνητική εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τρεις ημέρες μετά, ο Δήμος Πειραιά εμφανίζεται να μην γνώριζε για τους βανδαλισμούς στο μνημείο της Γενοκτονίας των Ποντίων και αναγκάζεται να κάνει δήλωση μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος.
Αλήθεια, δεν ενημερώθηκε από την Αστυνομία και κανέναν άλλον ή ήξεραν για τους βανδαλισμούς και θέλησαν να αποσιωπήσουν το περιστατικό;   
Πραγματικά, δεν μπορεί να πει κανείς τι από τα δύο είναι χειρότερο! 
@ Σε κάθε περίπτωση, ντροπή για τις φθορές στο μνημείο της γενοκτονίας των Ποντίων...