Latest News

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Πρόταση Πηρούνια στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά: Οφείλουμε να τιμήσουμε την μνήμη του Κ. Μητσοτάκη


Πρόταση μετονομασίας κεντρικής πλατείας ή κεντρικού δρόμου του Πειραιά για να τιμήσουν τον  Κωνσταντίνο Μητσοτάκη...

κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Νίκος Πηρούνιας.
Η πρόταση αυτή τέθηκε δημόσια κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, όπου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αποβιώσαντα πρώην πρωθυπουργού.

Ο δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος συνδεόταν φιλικά εδώ και  25 χρόνια  με τον επίτιμο αρχηγό της ΝΔ, πήρε το λόγο στη συζήτηση των προ ημερησία θεμάτων και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Κ. Μητσοτάκης υπήρξε ο μακροβιότερος και αρχαιότερος πολιτικός με 58 χρόνια θητεία στο Κοινοβούλιο. Έκανε πράξη την εθνική συμφιλίωση (μετά τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ το 1974 από τον Κ. Καραμανλή) με την κυβέρνηση εθνικής ενότητας 1989-1990 (με Φλωράκη - Κύρκο και με τον σημερινό αντιπρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  Γιάννη Δραγασάκη ως αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών). Αφήνοντας παρακαταθήκη σε όλους εμάς του νεότερους τη συναίνεση πέρα από κομματικές και προσωπικές φιλοδοξίες μπροστά στο καλό και την πρόοδο της πατρίδας". 

Γι' αυτό, συνέχισε ο ίδιος ως ελάχιστο φόρο τιμής ο Πειραιάς (όπου έχει έδρα και η Ένωση Κρητών) οφείλει να τιμήσει στον ύψιστο βαθμό το έργο και την προσφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, δίνοντας το όνομα του σε μια κεντρική πλατεία ή έναν κεντρικό δρόμο της πόλης...


Γιώργος Δαβάκης

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Δ.Σ. Πειραιά Γιώργος Δαβάκης ανέφερε για τον Κ. Μητσοτάκη τα εξής:
Έφυγε την περασμένη Δευτέρα απ’τη ζωή και σήμερα αυτή περίπου την ώρα ετοιμάζεται να αναπαυτεί στην αγκαλιά της Κρητικής γης που τόσο αγάπησε, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο τελευταίος πολιτικός της γενιάς των μεγάλων, εκείνων που πρωτοστάτησαν στις σημαντικές διαδρομές της σύγχρονης ιστορίας μας και έβαλαν τη σφραγίδα τους σε γεγονότα και καταστάσεις που σημάδεψαν τη ζωή της χώρας τα τελευταία 70 χρόνια.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ένας εμβληματικός Πολιτικός που υπηρέτησε πιστά επί 60 περίπου χρόνια τον Κοινοβουλευτισμό και κατάφερε να έχει την εκτίμηση όλων, ανεξάρτητα αν συμφωνούσαν ή όχι με τις πολιτικές θέσεις ή τις απόψεις του.

Βαθιά Ευρωπαϊστής, συνειδητοποιημένος μεταρρυθμιστής και προσηλωμένος Δημοκράτης, έδωσε πολλά στη χώρα και είχε αποφασιστική συμμετοχή στην εδραίωση των Δημοκρατικών θεσμών κατά την κρίσιμη μεταπολιτευτική περίοδο.

Είχα την τύχη να συνεργαστώ στενά μαζί του την περίοδο 1985-1989 όταν ήμουν Επικεφαλής της Σχολής Στελεχών και Στέλεχος του Γραφείου Κινητοποιήσεων της Ν.Δημοκρατίας. Τότε μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά τις αρετές του και να κατανοήσω την γενναιοψυχία, την λογική, την μεθοδικότητα, τον ρεαλισμό, την ψυχραιμία και τις υπόλοιπες δεξιότητές του.

Αναμφισβήτητα η αποδημία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αφήνει ένα κενό στη πολιτική μας ζωή, γεμίζει όμως ανακουφιστικά την πολιτική μας μνήμη. Έγραψε ιστορία, γι’αυτό και η ιστορία θα γράψει γι’αυτόν.

Εμείς ως Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, παρακαλώ να τιμήσουμε τη μνήμη του με ενός λεπτού σιγή για την πολιτική προσφορά του και τη μακρόχρονη παρουσία του στο Δημόσιο βίο. Εκτιμώντας όμως και την αγάπη που είχε για τον Πειραιά όπου διατηρούσε πολλούς και καλούς φίλους.

Αιωνία του η μνήμη.


ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΔΑΒΑΚΗΣ