Latest News

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

"Ναυάγιο" με τα σκουπίδια να παραμένουν στους δρόμους - Δεν τα βρήκαν Σκουρλέτης και συμβασιούχοι - δήμαρχοι


Σε ναυάγιο κατέληξε η συνάντηση Σκουρλέτη με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο...
υπουργείο Εσωτερικών.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός παρουσίασε στους εργαζόμενους τη νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να κατατεθεί τη Δευτέρα, για τους συμβασιούχους, έτσι όπως αυτή συμφωνήθηκε στη σύσκεψη του Σαββάτου στο Μαξίμου.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ είπε πως η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης έχει μεγάλη απόσταση από αυτά που ζητά η Ομοσπονδία και συμπλήρωσε πως πλέον το ζήτημα θα το αναλάβουν οι νομικοί σύμβουλοι και η εκτελεστική επιτροπή που θα πάρει τις αποφάσεις.
Έχουμε την υποχρέωση -τόνισε- να τη δούμε με τους νομικούς συμβούλους μας και να πάρουμε αποφάσεις ως εκτελεστική επιτροπή για να απαντήσουμε, δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας.
«Οι νέες συμβάσεις που δίνονται δεν καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους. Η Ομοσπονδία έχει πει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να γίνουν αορίστου χρόνου. Καταλαβαίνουμε την κοινωνία, η κοινωνία καταλαβαίνει ότι έχουμε δίκιο», πρόσθεσε και σε ερώτηση για το αν θα βγουν τα απορριμματοφόρα στους δρόμους, ξεκαθάρισε:
«Δεν θα βγει κανένας πριν καταλήξει η ομοσπονδία, πρόκειται για 10.000 ανθρώπινες ψυχές», ενώ πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση σε αυτή τη διαδικασία προσπαθεί να ρίξει το μπαλάκι στους δημάρχους και να φανεί ότι αυτοί απολύουν τους ανθρώπους».
«Δεν μας καλύπτει η πρόταση του κ. Σκουρλέτη, συνεχίζουμε κανονικά τις κινητοποιήσεις μας», δήλωσε o Στέφανος Σαββόπουλος, εκπρόσωπος της ΠΟΕ ΟΤΑ και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.
Ο κ. Σαββόπουλος, ο οποίος συμμετέχετε το μεσημέρι του Σαββάτου στην σύσκεψη με των μελών της ΠΟΕ -ΟΤΑ με τον Πάνο Σκουρλέτη, ξεκαθάρισε ότι η ομοσπονδία θα εξετάσει όλες τις λεπτομέρειες της πρότασης, η οποία έχει δοθεί στους νομικούς της ομοσπονδίας και θα αποφασίσουν την στάση τους στην συνέχεια μετά από συνεδρίαση, την Δευτέρα ή την Τρίτη.
ΚΕΔΕ Να βρεθεί λύση 
Τις επιφυλάξεις της σε συγκεκριμένα σημεία του σχεδίου Τροπολογίας που έχει καταρτήσει το Υπουργείο Εσωτερικών και αφορά στις συμβάσεις εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο Υπουργείο με το Γ. Σκουρλέτη.
«Μας κατατέθηκε το σχέδιο της τροπολογίας, εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας καθώς υπάρχουν αδιευκρίνιστα σημεία – Σε κάθε περίπτωση αυτά θα εξεταστούν, τόσο από το νομικό μας τμήμα, όσο και κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. που συγκαλούμε την ερχόμενη Δευτέρα», δήλωσε ο κ.Πατούλης. 
Όπως επισήμανε «η κυβέρνηση οφείλει να βρει λύση σε ένα πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε με δική της ευθύνη και υπαιτιότητα. Από τη συζήτηση που έγινε διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν ορισμένα ‘’αγκάθια’’, τα οποία θα μελετήσει το νομικό τμήμα της ΚΕΔΕ και στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 11:30 το πρωί της Δευτέρας θα λάβουμε τις τελικές μας αποφάσεις σχετικά με το επίμαχο κείμενο της τοπολογίας».
Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «στόχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου βαθμού είναι να μονιμοποιηθούν και να διατηρήσουν τις θέσεις τους οι συμβασιούχοι, ενώ για το καλό των πολιτών μας είναι ανάγκη να εξασφαλίσουμε καθαρές τις πόλεις μας».
Να σημειωθεί ότι μοναδικό θέμα συζήτησης της Έκτακτης Συνεδρίασης, η οποία θα ξεκινήσει της Δευτέρα 26 Ιουνίου στις 11:30 το πρωί στα γραφεία της ΚΕΔΕ (Ακαδημίας & Γεναδίου 8, 3ος όροφος) θα είναι “Οι εξελίξεις στο ζήτημα των συμβασιούχων μετά την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας από το ΥΠ.ΕΣ.”.