Latest News

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Νέο κράξιμο για την πλατεία Πηγάδας (ΕΠΙΣΤΟΛΗ)


Το κράξιμο για το έργο - σκάνδαλο με την ανάπλαση της πλατείας Πηγάδας στο Δήμο Πειραιά συνεχίζεται ...
χωρίς έλεος!

Αυτή την φορά, είναι η επιστολή του τέως αντιδημάρχου Γιάννη Σπυράκη προς τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, στην οποία σημειώνονται τα εξής:

"Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την έναρξη της ανακατασκευής της Πλατείας Πηγάδας.
Επί τρία χρόνια τα εκατοντάδες παιδιά των ιστορικών σχολείων της καρδιάς του Πειραιά, ακροβατούν και σχοινοβατούν ανάμεσα σε ορύγματα, λακκούβες, σπασμένες πλάκες, σίδερα, τσιμέντα, χαλίκια, χώματα, λάσπες, σκόνη, εκσκαφικά μηχανήματα, σύρματα και συρματοπλέγματα αλλά και περιττώματα σκύλων.
Ασφαλώς αυτό δεν σας ενδιαφέρει όπως αποδεικνύεται αφού στα σχολεία της Πηγάδας δεν φοιτούν τα παιδιά των οικογενειών του εφοπλιστικού κεφάλαιου, που σας όρισαν Δήμαρχο, όπως δεν φοιτούν και τα παιδιά της πολιτικής τάξης και μάλιστα της περιόδου της οικονομικής ευδαιμονίας !!!
Μια τάξη που προέρχεσθε και ο ίδιος, παρά την διαφορετική καθημερινή σας ενδυματολογική προτίμηση και παράξενη εμφάνιση. Στα σχολεία της Πηγάδας φοιτούν τα Πειραιωτάκια των οικογενειών της εργασίας και του καθημερινού μόχθου, αλλά και της ανεργίας και της φτώχειας.
Φοιτούν τα δικά μας παιδιά και τα δικά μας εγγόνια, που ζουν εδώ στον Πειραιά μας και που τελειώνοντας τις τάξεις των Δημοτικών σχολείων θα έχουν δυστυχώς να θυμούνται αυτή την εικόνα, που υπάρχει τόσα χρόνια γύρω από το σχολείο τους και που δημιούργησε η δική σας αδιαφορία και ανικανότητα να τελειώσει έστω ένα έργο που είχε ήδη αρχίσει από τόσα που είχατε υποσχεθεί προεκλογικά στους Πειραιώτες, εσείς και οι παραπάνω σας.
Πότε λοιπόν αναμένεται να τελειώσει το έργο, που διεκόπη για μια φορά ακόμα ???
Μήπως όταν δώσετε στους Πειραιώτες τις 30.000 θέσεις εργασίας που διατυμπανίζατε προεκλογικά, υποσχόμενος τον παράδεισο, ενώ αποδεχθήκατε και υποδέχεστε ως νέος εφιάλτης την κόλαση του ΤΡΑΜ-ΤΡΕΝΟΥ ???
Αυτή είναι η ποιότητα ζωής που υποσχεθήκατε ???
Αυτή είναι η αισθητική της πόλης μας ???
Αυτή είναι η εικόνα του τουριστικού σας πακέτου ???
Έτσι θα γίνει τουριστικός προορισμός ο Πειραιάς του κυκλοφοριακού σας χάους ???
Με μια απέραντη θάλασσα τσιμέντου ???
Γιατί δεν συμβουλεύεστε τους έμπειρους αποστάτες που έχετε κοντά σας ???
Πότε θα αναπνεύσουν τα καταστήματα της περιοχής που έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά ???
Είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα λάβουμε απάντηση, αλλά τι να πιστέψουμε από εσάς δήμαρχε Γιάννη Μώραλη ???
Η αξιοπιστία σας, πλέον, έχει μηδενιστεί.
Εγώ, πάντως, δεν θα κουραστώ να σας επισημαίνω τα προβλήματα της πόλης μας, όσο εσείς είστε ένας ακόμα μουσαφίρης-Δήμαρχος.
Τα δικά σας, όμως, απόνερα εμάς και τα παιδιά μας θα πνίξουν.

Γιάννης Σπυράκης
τ. Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Κήπων & Δεντροστοιχίων"


@ Πω! Πω! Πω!