Latest News

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Μπόνους 1500 ευρώ σε 15.000 ανέργους


Αφού προηγουμένως πρόλαβε να απενταχθεί και στη συνέχεια να επανενταχθεί, το πρόγραμμα για τη βελτίωση των δεξιοτήτων 15.000 ανέργων βρίσκεται, πλέον, σε...
πλήρη εξέλιξη.
Πρόκειται για μία από τις δράσεις του ΕΣΠΑ, η οποία κινείται από την Επιτελική Δομή του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων που κινούνται στον χώρο της κατάρτισης, το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν αποκλείεται να συνδεθεί με την άμεση ενίσχυση των ανέργων σε μετρητό χρήμα. «Συνηθίζεται, μετά το πέρας των προγραμμάτων αυτών, οι τραπεζικοί λογαριασμοί των δικαιούχων να πιστώνονται με τα ποσά που αντιστοιχούν στις ώρες κατάρτισης», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.
Το αν τελικώς θα ακολουθηθεί η οδός της άμεσης χρηματοδότησης προς τους ανέργους, με ποσά που κυμαίνονται ή υπερβαίνουν τα 1.500 ευρώ ανά δικαιούχο, δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε 15.000 ανέργους, ηλικίας 18 έως 24 ετών, με στόχο την ένταξή τους σε επαγγέλματα που παρουσιάζουν δυναμική ζήτηση (εφοδιαστική αλυσίδα – Logistics, εξαγωγικές, τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών, λιανικό εμπόριο).
Οι ωφελούμενοι θα κάνουν πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, αποκτώντας νέες επαγγελματικές πιστοποιήσεις. Οι υποψήφιοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους έως τις 9 Ιουνίου 2017.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 5201203 και 210 5201201.
Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Ευκαιρίες για Εργασία» της εφημερίδας Παρασκήνιο