Latest News

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Σοκ στον καλλιτεχνικό χώρο : Πέθανε η ηθοποιός Μαίρη Τσώνη - Ήταν μόλις 30 χρόνων (ΒΙΝΤΕΟ+ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ)


Νεκρή βρέθηκε σήμερα το πρωί, στα 30 της, γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός η οποία είχε δώσει σοβαρά δείγματα και θεωρούνταν από τις... πιο ταλαντούχες.
Ο λόγος για την Μαίρη Τσώνη, η οποία υποδύθηκε τη μικρή κόρη της δυσλειτουργικής οικογένειας στον «Κυνόδοντα».
Αποφοίτησε από το φυτώριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης και τη σχολή Μusical Τheater Dance Attic του Λονδίνου το 2005.
Εκτός από ηθοποιός, η Μαίρη Τσώνη ήταν και τραγουδίστρια και μάλιστα του γνωστού συγκροτήματος “Mary and the Boy”. Σε μικρότερους ρόλους είχε παίξει στο σινεμά στο «Κακό», στο «Κακό στην Εποχή των Ηρώων» του Γιώργου Νούσια, στο «Artherapy» του Νίκου Περάκη και στα «Οπωροφόρα της Αθήνας» του Νίκου Παναγιωτόπουλου.
Μεγάλωσε στη Λειβαδιά και ζούσε μέχρι πρότινος στα Εξάρχεια.
Πρωταγωνίστησε στον «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου, που πήρε πρώτο βραβείο στις Κάννες στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα». Ήταν καλλιτέχνης με τα όλα της, καθώς είχε σπουδάσει και χορό. Δήλωνε «μοναχική».

Συγκλονισμένη από τον θάνατο της ηθοποιού Μαίρης Τσώνη εμφανίζεται σε ανάρτησή της στο Facebook η Lewshá Camille Simboura, επίσης ηθοποιός και φίλη της πρόωρα χαμένης πρωταγωνίστριας του “Κυνόδοντα”, η οποία αναφέρει πως είναι αυτή που τη βρήκε νεκρή.

Η ίδια κάνει αναφορά σε κάποια “αρρώστια” από την οποία υπέφερε η Μαίρη Τσώνη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έπασχε από κατάθλιψη, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες του θανάτου της, που παραμένουν ασαφείς.

Στην ανάρτησή της η Lewshá Camille Simboura αναφέρει συγκεκριμένα:

“Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μόλις βρήκα τη Μαίρη Τσώνη [διάσημη Ελληνίδα ηθοποιό του Κυνόδοντα] νεκρή στον 5ο όροφο. Αναπαύσου εν ειρήνη. Λυπάμαι που δεν ήρθα νωρίτερα. Ίσως να μπορούσαμε να σε είχαμε σώσει. Ένιωσα ένοχη καθώς έβλεπα τον Τζέιμς να κάνει τεχνητή αναπνοή. Θα έπρεπε να έχω προσπαθήσει να σε βοηθήσω με την αρρώστια σου...
Ήθελε να με βοηθήσει με την υποκριτική. Και συμφώνησε να παίξει σε μία ταινία μικρού μήκους που γυρίζω. Ήταν αρκετά ταπεινή για να συμμετάσχει σε κάτι που γύριζα...
Κυνόδοντας: Κυριολεκτικά μία από τις πιο σημαντικές σύγχρονες ελληνικές ταινίες [υποψήφια για Όσκαρ / νικήτρια του βραβείου “Ένα Κάποιο Βλέμμα” στο Φεστιβάλ Καννών]. Όμως όλη η επιτυχία του κόσμου δεν μπορεί να θεραπεύσει την κατάθλιψη”.