Latest News

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Ένα βήμα πριν την πώληση το Μetropolitan στον Πειραιά - Αγωνία για πάνω από 950 εργαζόμενους του νοσοκομείου


Στο Μetropolitan οι βασικοί μέτοχοι φαίνεται ότι πουλάνε σε ξένο fund, καθώς οι γιατροί-μέτοχοι ενημερώθηκαν ότι μπορούν να πουλήσουν και αυτοί τις...μετοχές τους.


Σύμφωνα με πληροφορίες από μετόχους μειοψηφίας της Περσεύς, η CVC Capital Partners βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τους βασικούς μετόχους της Περσεύς (Θεοχαράκης, Παναγόπουλος, Σπυρίδης). Η ευόδωση της διαπραγμάτευσης εξαρτάται από τα αποτελέσματα του οικονομικού και νομικού ελέγχου.

Το νοσοκομείο Metropolitan τα τελευταία 10 χρόνια ήταν στόχος εξαγοράς, αλλά ποτέ οι διαπραγματεύσεις δεν ευοδώθηκαν, καθώς το τίμημα δεν ικανοποιούσε τους μετόχους - γιατρούς. 
Η πρότασή του private equity fund CVC Capital Partners θεωρείται αρκετά σοβαρή και την ίδια στιγμή οι γιατροί – μέτοχοι είναι αποφασισμένοι να κλείσουν το deal. 
Οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει να κάνουν τον οικονομικό έλεγχο της εταιρείας έχουν πιάσει δουλειά και όλα θα εξαρτηθούν από τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από αυτόν τον έλεγχο. 
Σημειώνεται πως ο τζίρος ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ το 2015 και τα λειτουργικά κέρδη τα 11 εκατ ευρώ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί το private equity fund προτίθεται να αγοράσει το 30% του μετοχικού κεφαλαίου. Στέλεχος της αγοράς που γνωρίζει άριστα τον κλάδο Υγείας εκτιμά ότι για απόκτηση του 100% των μετοχών του Metropolitan το τίμημα θα κινηθεί υψηλότερα των 80 εκατ. ευρώ. 

Η κλινική Metropolitan διαθέτει 239 κλίνες όλων των ειδικοτήτων, 16 χειρουργικές αίθουσες, δύο μονάδες εντατικής θεραπείας με συνολικά 20 κλίνες και διαγνωστικά εργαστήρια. Στο τέλος του 2015 απασχολούσε σε επίπεδο ομίλου 958 άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος της Υγείας έχει βρεθεί στο στόχαστρο των επενδυτών, που παρακολουθούν στενά της εξελίξεις. Ο ρυθμιστής του κλάδου, όμως, είναι η Τράπεζα Πειραιώς που έχει σημαντικές μετοχικές συμμετοχές με πιο πρόσφατη αυτή στο Ερρίκος Ντύναν.