Latest News

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Απίστευτο μπάχαλο στη δημοτική αρχή Πειραιά - Έστειλαν...αδιάβαστο τον Γιάννη Μώραλη




Από τον Κύρο Παληκάρη 

Σε νέα γκάφα παρασύρθηκε η δημοτική αρχή Πειραιά, εκθέτοντας προσωπικά τον δήμαρχο...
Γιάννη Μώραλη.


Ο απλός διορισμός ενός νέου μέλους - μάλιστα από την αντιπολίτευση - στο Δ.Σ. της ΚΟΔΕΠ  εμφάνισαν τον δήμαρχο να δηλώνει... αδιάβαστος, στελέχη της παράταξης του να επιδεικνύουν μια άγνοια και εμπάθεια, η νομική υπηρεσία να σηκώνει τα χέρια ψηλά και το θέμα ν'  αποσύρεται άρον άρον, δίνοντας στη σημερινή διοίκηση του Δήμου Πειραιά την εικόνα...παιδικής χαράς!
Μπάχαλο... 
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση το 4ο θέμα στην ημερήσια διάταξη αφορούσε την αντικατάσταση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΙΔ Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟΔΕΠ) Αντώνη Καλογερόγιαννη μετά την παραίτησή του από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου για λόγους υγείας.
Την εισήγηση του θέματος ανέλαβε να κάνει η πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ, η οποία θεώρησε σκόπιμο να προτείνει το αναπληρωματικό μέλος Βάνα Μελά από το "Λιμάνι της Αγωνίας" και ως αναπληρωματική την Έφη Καλλέργη, η οποία αντικαταστήσει τον Αντώνη Καλογερόγιαννη στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αποτέλεσμα εικόνας για πασχαλίνα καλαγιαΑποτέλεσμα εικόνας για τάσος κάρλες ρεπορταζνετΟ έμπειρος επικεφαλής του συνδυασμού "Μας Ενώνει ο Πειραιάς" της μείζονος αντιπολίτευσηςΤάσος Κάρλες ζήτησε το νέο μέλος να είναι από την παράταξη του, η οποία δεν εκπροσωπείται στο Δ.Σ.-  είχε αποχωρήσει μετά από επεισόδιο στη σχετική ψηφοφορία- και πρότεινε την πρώην πρόεδρο της ΚΟΔΕΠ Πασχαλίνα Καλαγιά - Καραμαλάκου.
Αποτέλεσμα εικόνας για μαρία σταθάκη
Πολιτικό Fair Play 


Η Μαρία Σταθάκη από το "Λιμάνι της Αγωνίας" αναγνώρισε ότι είναι δίκαιο το αίτημα Κάρλε και συμφώνησε να μην πάρει τη θέση της δημοτικής συμβούλου του δικού της συνδυασμού Βάνας Μελά και να εκπροσωπηθεί η μείζονα αντιπολίτευση στο Δ.Σ. της ΚΟΔΕΠ. ( Δεν υπάρχει προηγούμενο τόσο στον Πειραιά όσο και γενικότερα στην ΤΑ η μείζονα αντιπολίτευση να μην έχει εκπροσώπηση στα Δ.Σ. των Δημοτικών Επιχειρήσεων).
Κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι μετά την απόσυρση - προς τιμήν του - από το 'Λιμάνι της Αγωνίας" θα περνούσε με συνοπτικές διαδικασίες το θέμα της αντικατάστασης μέλους από την αντιπολίτευση στο Δ.Σ. της ΚΟΔΕΠ, στελέχη της πλειοψηφίας επέμειναν στην εντελώς λάθος θέση από κάθε πλευρά και άποψη ότι θα πρέπει τη θέση να την πάρει η δική τους επιλογή η οποία είχε αρνηθεί για λόγους δικαίου και ζήτησαν την άποψη της νομικής υπηρεσίας!

Αδιάβαστος ο δήμαρχος

Αμήχανος ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλη βρέθηκε σε δύσκολη θέση, καθώς αναγκάστηκε να παραδεχτεί δημοσίως ότι είναι αδιάβαστος για το συγκεκριμένο θέμα, με αποτέλεσμα να δεχτεί την υποτιμητική κριτική  από το δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Γκερλέ για την άγνοια του... 
Τελικά η παράταξη της πλειοψηφίας αναγκάστηκε ν' αποσύρει άρον άρον το θέμα και κατέγραψε μια ακόμη γκάφα (για να μην πούμε ήττα). Χωρίς λόγο εμφανίστηκε μετά από 2,5 χρόνια θητείας να μη γνωρίζει πως μπορεί να ορίσει ένα μέλος σε Δ. Σ. μιας δημοτικής επιχείρησης, ενώ κανονικά δεν θα έπρεπε να πάρει καν θέση, αφού η θέση αφορούσε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης...

@ Έτσι, κάποιοι εξέθεσαν τον δήμαρχο Πειραιά και ολόκληρη τη δημοτική αρχή της πλειοψηφίας δημιουργώντας από το... πουθενά ένα θέμα και μάλιστα τη στιγμή που αυτές τις ημέρες λήγουν οι θητείες και θα οριστούν νέα Δ.Σ. στις δημοτικές επιχειρήσεις τις οποίες φαίνεται ότι ορισμένοι θεωρούν μαγαζάκια τους...