Latest News

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

"Απόβαση" των Μανιατών στο Σύνταγμα για τους χάρτες - Η Ελένη Κούβαρη κατέθεσε στεφάνι ενάντια στα ΜΑΤ! (ΕΙΚΟΝΕΣ)


 «Απόβαση» στη Βουλή έκαναν και οι Μανιάτες καθώς ζητήσουν την άμεση ανάκληση των...
δασικών χαρτών καθώς αγροτική έκταση που αγγίζει το 70% εμφανίζεται ως δασική.
Οι κάτοικοι της ανατολικής και της δυτικής Μάνης αλλά και Μανιάτες που κατοικούν στην Αθήνα  έκαναν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με στόχο να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στη Βουλή.
Κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Άμεση ανάκληση δασικών χαρτών» και «Μολών λαβέ», αλλά και σημαίες με το σταυρό που γράφουν «Νίκη ή Θάνατος» και «Ταν ή επί τας», οι Μανιάτες ζητούν την απόσυρση των δασικών χαρτών που κατέθεσε η κυβέρνηση.




  
«Ο κόσμος ανησυχεί για τις περιουσίες του. Οι αεροφωτογραφίες του '45 δεν είναι ευκρινείς κι οι περισσότεροι δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας αλλά ιδιοκτησίες από πάππου προς πάππου. Ακόμα κι ολόκληροι τουριστικοί οικισμοί όπως το Μαυροβούνι εμφανίζονται ως δασικές εκτάσεις», αναφέρει η  Ελένη Τζαννετάκου από την Επιτροπή Αγώνα Μάνης. Οι αποτυπώσεις του χάρτη δεν έχουν λάβει υπ' όψιν τη ρύθμιση βάσει της οποίας στη Μάνη δεν ισχύει το διαδικαστικό προνόμιο του Δημοσίου και η μετάθεση του βάρος απόδειξης σε όσους επικαλούνται δικαιώματα σε δάση ή δασικές εκτάσεις βαρύνει το Δημόσιο κι όχι τον ιδιώτη. 



                        
«Άγρια» συμπλοκή ανδρών των ΜΑΤ με Μανιάτες μπροστά από την Βουλή απειλήθηκε νωρίς το μεσημέρι κατά την προσπάθεια των δεύτερων να καταθέσουν στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
«Επιτροπή Αγώνα Μάνης» επιχείρησε να καταθέσει το στεφάνι με την Ελένη Κούβαρη, αλλά ενημερώθηκε από το επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν σπεύσει λόγω των γενικευμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας ότι η κατάθεση δεν μπορεί να γίνει καθώς δεν είχαν πάρει σχετικές άδειες. Παράλληλα, στο σημείο έκαναν την εμφάνισή τους άνδρες των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να αγριέψουν τα πνεύματα.
Τα επεισόδια αποφεύχθηκαν χάρη στις παρεμβάσεις των ψυχραιμότερων και κυρίως του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου που έσπευσε αμέσως στο σημείο και με τις κατάλληλες παρεμβάσεις στην Περιφέρεια Αττικής άναψε το «πράσινο φως» για να γίνει η κατάθεση στεφάνου.
Παράλληλα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ενημέρωσε τους Μανιάτες για την τροπολογία που συνυπογράφει με τους Κώστα Κατσίκη, Γιώργο Λαζαρίδη και Θανάση Παπαχριστόπουλο και η οποία αποσκοπεί να λύσει ζητήματα που δημιουργούν οι νέοι δασικοί χάρτες.