Latest News

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Τα 'παρατράγουδα" με τα μαγαζιά στην Τρούμπα



Σε πονοκέφαλο τείνει να εξελιχθεί η έξαρση της εγκληματικότητας στην Τρούμπα...

του Πειραιά.

Το πρόσφατο επεισόδιο με τους πυροβολισμούς έξω από γνωστό μπαρ δεν είναι μεμονωμένο, καθώς περιστατικά είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο τις νύχτες στην Τρούμπα, αν και δεν βλέπουν συχνά τα φώτα της δημοσιότητας, όπως για παράδειγμα το μαχαίρωμα πορτιέρη όταν πήγε να βοηθήσει μια κοπέλα που την έδερνε ένας "άνδρας' στη μέση του δρόμου έξω από μαγαζί της περιοχής.

Το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό με πυροβολισμούς έξω από γνωστό μαγαζί της περιοχής.  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Το "Λιμάνι της Αγωνίας" ζήτησε να μπουν κανόνες στους επιχειρηματίες από το Δήμο Πειραιά πριν γίνει εντελώς ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τα μαγαζιά. Ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης δεν θεωρεί πως υπάρχει λόγος να παρέμβει στην Τρούμπα ο Δήμος Πειραιά.
Έτσι, έγινε μια ανούσια συζήτηση επιπέδου τηλεοπτικού πάνελ με τη δημοτική αρχή να σφυρίζει αδιάφορα ενώ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά και - όχι μόνο- την ανάπτυξη της νυχτερινής διασκέδασης στην Τρούμπα. ( Τα πρώτα μαγαζιά άρχισαν να λειτουργούν πριν αναλάβει καθήκοντα η σημερινή δημοτική αρχή τον Σεπτέμβριο του 2014 και σίγουρα  η περιοχή δεν αναβίωσε με το υπαίθριο πάρτι για τις "Ημέρες Θάλασσας", για να μην τρελαθούμε τελείως...)
@Απλά να πούμε ότι ο Δήμος Πειραιά χρειάζεται να μια πρωτοβουλία σε συνεργασία με την Αστυνομία και τους επιχειρηματίες της περιοχής, πριν η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη  στην Τρούμπα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χρειάζεται να κλείσει κανένα μαγαζί που λειτουργεί νόμιμα και προφέρει διασκέδαση και θέσεις εργασίας.
Ο νέος αστυνομικός διευθυντής Πειραιά θα πρέπει ν' ασχοληθεί - αν δεν το έχει κάνει ήδη- με την έξαρση εγκληματικότητας στην Τρούμπα, ώστε να υπάρχει μια διακριτική αλλά προληπτική  αστυνομική παρουσία στην περιοχή που θεωρείται πως είναι σχετικά εύκολα ελεγχόμενη. (Μιλάμε για ένα τετράγωνο στο κέντρο της πόλης...)
Οι επιχειρηματίες γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να προστατεύσουν τις επενδύσεις τους, φροντίζοντας να περιοριστούν τα περιστατικά με πρωταγωνιστές  μεθυσμένους θαμώνες που μπορεί να διώξουν όσους θέλουν να διασκεδάσουν με ασφάλεια στα μαγαζιά στην Τρούμπα.