Latest News

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Θ. Βενιάμης: Θέλει μια ακόμη τριετία στο τιμόνι της ΕΕΕ - Το 2016 ήταν κακή χρονιά για ναύλους


Μία ακόμη προεδρία στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) θέλει να διεκδικήσει ο νυν πρόεδρος της, Θεόδωρος Βενιάμης...



Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ΕΕΕ που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, ενέκρινε την τροποποίηση του καταστατικού, ώστε ο Θ. Βενιάμης να μπορεί να παραμείνει aν το επιθυμεί, για μία ακόμη τριετία στη θέση του πρόεδρου της ΕΕΕ.
Σημειώνεται ότι οι εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθούν τον Φεβρουάριο του 2018 και εφόσον ο Θ. Βενιάμης εκλεγεί πρόεδρος, θα παραμείνει στη θέση αυτή μέχρι το 2021. ​

Στο μεταξύ πραγματοποιήθηκε χθες στο Ίδρυμα Ευγενίδου, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών.
Ο Θ. Βενιάμης στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στη συνολική εικόνα που παρουσίασε η διεθνής ναυτιλία το περασμένο έτος, τονίζοντας πως το «To 2016 ήταν μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις σε διεθνές αλλά και σε εθνικό επίπεδο.
2016: κακή χρονιά για ναύλους
Στον τομέα του χύδην ξηρού φορτίου ο δείκτης Baltic Dry Index (BDI) τον Φεβρουάριο του 2016 βρέθηκε στο χαμηλότερο ιστορικά σημείο του, ενώ και ο κλάδος δεξαμενοπλοίων παρουσίασε αρκετές διακυμάνσεις. Η υπερπροσφορά χωρητικότητας και το κόστος αναβάθμισης των παλαιότερων πλοίων σύμφωνα με τις νέες περιβαλλοντικές απαιτήσεις δημιούργησε κινητικότητα στις διαλύσεις πλοίων».
2017: ελπίδα για καλύτερους ναύλους και αξίες πλοίων
Για το 2017, ο Θ. Βενιάμης επισήμανε, πως μοιάζει να είναι πιο πολλά υποσχόμενο αλλά θα παραμείνει το πρόβλημα της υπερπροσφοράς χωρητικότητας και η ανισορροπία με τη ζήτηση παρά τη συνεχιζόμενη τάση για διαλύσεις πλοίων και την αναδιάρθρωση ναυπηγικών προγραμμάτων. Παρόλ’ αυτά προσδοκά μία καλύτερη πορεία της ναυλαγοράς και καλύτερες αξίες των πλοίων».