Latest News

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Υπόθεση Novartis: Έφοδοι στα σπίτια του Δημήτρη Λιντζέρη και της Χριστίνα Φαρμάκη


Μπαράζ εφόδων σε σπίτια, γραφεία και εταιρείες που σχετίζονται με τη Novartis, σε 17 σημεία της Αττικής, πραγματοποίησαν  στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας.την...
περασμένη εβδομάδα.
Μάλιστα, μεταξύ άλλων, ερεύνησε το σπίτι και το γραφείο του πρώην προέδρου του ΕΟΦ, Δημήτρη Λινζτέρη, που στο παρελθόν είχε διατελέσει και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, καθώς και το σπίτι και το γραφείο της Χριστίνας Φαρμάκη, η οποία είναι σύζυγος του Νίκου Μανιαδάκη, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών σύμβουλος πρώην υπουργού Υγείας.
Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν  μπει ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι και άλλα έγγραφα. 
Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια πηγή, οι Αρχές «άνοιξαν» 50 τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν -άμεση ή έμμεση- σχέση με τη φαραμκοβιομηχανία. 
 Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον, προκειμένου να ενημερωθεί η ίδια για την εξέλιξη της έρευνας που διεξάγεται εκεί εδώ και δύο χρόνια με απόλυτη μυστικότητα.
Υπενθυμίζεται ότι για το σκάνδαλο της Novartis διενεργείται έρευνα σε δύο επίπεδα: Τη διενεργεί η Εισαγγελία Διαφθοράς μετά την παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, για διερεύνηση των καταγγελιών σχετικά με μίζες σε 4.000 γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς που προωθούσαν τα φάρμακα της εταιρίας, και την άλλη ο επίκουρος εισαγγελέας διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος από τη φαρμακοβιομηχανία Novartis και τα υψηλόβαθμα στελέχη της.