Latest News

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

"Mπαλάκι" ευθυνών για τα νέα δικαστήρια Πειραιά


Αδικαιολόγητη καθυστέρηση παρατηρείται στη δημιουργία νέου Δικαστικού Μεγάρου...
του Πειραιά. 

Ο λόγος είναι - λέει - ότι δεν μπορούσαν να βρεθούν ... 50.000 ευρώ προκειμένου να γίνει μελέτη για  ν’ αποδειχθεί η στατική ή όχι επάρκεια του κτιρίου της Ραλλείου!
Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, ο οποίος πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών για την καθυστέρηση στην κεντρική εξουσία μιλώντας στην κοπή της πίτας του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.
Η αλήθεια είναι όμως ότι για την καθυστέρηση του έργου υπάρχουν ευθύνες και στην πλευρά του Δήμου Πειραιά.
Από τον Οκτώβριο του 2014 έχει οριστικοποιηθεί η μετεγκατάσταση των δικαστηρίων Πειραιά στο κτίριο της Ραλλείου. Από τον Ιούλιο του 2016 έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ) το οποίο θα παρέχει περίπου 5.000.000 ευρώ το χρόνο.
Ωστόσο,όπως λένε αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες υπάρχουν ευθύνες για καθυστέρηση στο Δήμο Πειραιά, καθώς δεν έχει μπορέσει να εκπληρώσει ακόμα την υποχρέωσή του που είναι να γίνει αλλαγή χρήσης της γης του κτηρίου συνολικής έκτασης 9.000 τετραγωνικών μέτρων, που προβλεπόταν για δημαρχείο, καθώς να αλλάξει και το ρυμοτομικό σχέδιο.
Ο καθένας θα πρέπει ν’ αναλάβει τις ευθύνες του για την καθυστέρηση του έργου των νέων δικαστηρίων Πειραιά, που προβλέπεται ότι το 2017 θα μπει στην τελική ευθεία της μελέτης που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Πόσο μάλλον η έναρξη των εργασιών κατασκευής που εκτιμάται ότι  θα χρειαστούν για να  ολοκληρωθούν τουλάχιστον τρία χρόνια μετά από την δημοπράτησή του έργου...