Latest News

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Πόλεμος ανακοινώσεων για το επεισόδιο Γ. Λαγού και μελών της Χ.Α. σε δημοτικό σχολείο στο Πέραμα


Απίστευτο περιστατικό συνέβη σε δημοτικό σχολείο του Περάματος, όπου ομάδα χρυσαυγιτών με επικεφαλής τον βουλευτή του κόμματος Γιάννη Λαγό, φέρεται να εισέβαλε...
στο σχολείο και διαπληκτίστηκε με γονείς και εκπαιδευτικούς.
Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλεται, ο Γ. Λαγός και ομάδα γονέων αλλά και μέλη της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση να φοιτήσουν σε αυτό και προσφυγόπουλα από το Σχιστό, ενώ στο κτίριο είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί δημοτικό συμβούλιο.
Μόλις έφθασε ο δήμαρχος, η ομάδα των χρυσαυγιτών κινήθηκε επιθετικά εναντίον του, καθώς και εναντίον των εκπαιδευτικών, προπηλακίζοντας τον δήμαρχο Περάματος και τη διευθύντρια του σχολείου, όπως τουλάχιστον καταγγέλλεται. 
Στη συνέχεια έμειναν έξω από το κτίριο φωνάζοντας συνθήματα και απειλώντας με καταλήψεις και προσφυγές στη Δικαιοσύνη.
Η όλη ένταση εκτονώθηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι, ενώ δεν υποβλήθηκε κάποια μήνυση εις βάρος των χρυσαυγιτών. Ωστόσο, η απόφαση να φοιτήσουν στο σχολείο και προσφυγόπουλα θεωρείται ειλημμένη.
Πόλεμος ανακοινώσεων
ΣΥΡΙΖΑ: Η ΧΑ προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι

Το επεισόδιο καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρει: 

«Οι προπηλακισμοί και η επίθεση εναντίον εκπαιδευτικών, και μάλιστα παρουσία των μαθητών τους, στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, από μέλη της ΧΑ υπό τις διαταγές και την καθοδήγηση του υπόδικου βουλευτή Λαγού, δείχνουν ότι η ΧΑ προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι. Τέτοια φαινόμενα οφείλουν να καταδικαστούν από κάθε δημοκρατικό πολίτη. Να είναι σίγουροι οι υπόδικοι εγκληματίες νεοναζιστές ότι ούτε η Πολιτεία, ούτε το συγκροτημένο δημοκρατικό, αντιφασιστικό κίνημα δεν θα τους αφήσει να στάξουν το δηλητήριο τους σε νεανικές ψυχές. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων, στο οποίο έχει ενταχθεί και το συγκεκριμένο σχολείο, οφείλει να συνεχιστεί απρόσκοπτα, όπως επιτάσσουν οι αξίες και οι αρχές του ανθρωπισμού μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής χώρας».

ΝΔ: Η Χρυσή Αυγή έδειξε και πάλι το αποκρουστικό της πρόσωπο

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για το περιστατικό:

«Η Χρυσή Αυγή έδειξε και πάλι το αποκρουστικό της πρόσωπο.

Καταδικάζουμε απολύτως την εισβολή στο Δημοτικό Σχολείο Ικονίου Περάματος και τα επεισόδια που προκάλεσαν υποστηρικτές της, με επικεφαλής μάλιστα βουλευτή του Κόμματος.

Οι ρατσιστικές επιθέσεις δεν έχουν θέση σε καμία ευνομούμενη κοινωνία. Και τα "μαθήματα βίας" δεν χωρούν μέσα στις σχολικές αίθουσες, αλλά και πουθενά στο δημόσιο βίο». 


Απάντηση Χρυσής Αυγής για τα γεγονότα σε σχολείο του Περάματος

Ανακοίνωση με την οποία τονίζεται πως ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Β' Πειραιά Γιάννης Λαγός μετέβη στο σχολείο στο Πέραμα κατόπιν πρόσκλησης εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων εξέδωσε το ακροδεξιό κόμμα. Πιο συγκεκριμένα, σε μια νέα πτυ΄χή της υπόθεσης που δημιουργεί ερωτηματικά υπογραμμίζεται πως "ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Λαγός μετέβη σήμερα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, κατόπιν προσκλήσεως εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Παρέμεινε στον χώρο του σχολείου από τις 8 το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από το σύνολο των γονέων και των μαθητών.

Η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει το αίτημα της απόλυτης πλειοψηφίας του Συλλόγου, που με ψήφους 86-0 αποφάσισε πως δεν επιθυμεί την φοίτηση παιδιών από το Κέντρο Υποδοχής Σχιστού στο σχολείο τους.

Καταδικάζουμε τα επεισόδια που προκάλεσαν εξωσχολικοί αριστεριστές, οι οποίοι μετέβησαν εσπευσμένα στον χώρο για να τρομοκρατήσουν τους γονείς και τους ανήλικους Έλληνες μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος.

Καταδικάζουμε επίσης τους συκοφάντες των ΜΜΕ που ψευδολογούν σε βάρος του κόμματός μας: η παρουσία του βουλευτή μας και των γονέων που στάθηκαν στο πλευρό μας ήταν απολύτως ειρηνική.

Μεγάλος αριθμός μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έχουν ήδη προβεί σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ, με τις οποίες ξεκαθαρίζουν πως η παρουσία της Χρυσής Αυγής στον χώρο του σχολείου ήταν απολύτως ειρηνική και είχε σκοπό την στήριξη των αιτημάτων τους. Γιατί κανένα κανάλι δεν προβάλλει τις δηλώσεις αυτές;
Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε νόμιμο μέσο το πάγιο αίτημα των Ελλήνων πολιτών να ζουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια στον τόπο τους".