Latest News

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Οκτάχρονο προσφυγόπουλο έβαλε για πούλημα τον... εαυτό του στο ίντερνετ έναντι 45.500 ευρώ!


Μία υπόθεση που ενδεχομένως να υποκρύπτει ακόμη και σωματεμπορία ανηλίκων ερευνά η...
γερμανική αστυνομία, μετά τον εντοπισμό ενός 8χρονου κοριτσιού από το Λίβανο, το οποίο είχε βάλει για... πούλημα τον εαυτό του σε ειδικό site στο διαδίκτυο, έναντι 45.500 ευρώ!
Το προσφυγόπουλο από το Λίβανο εντοπίστηκε, μέσω του κινητού που φέρεται να χρησιμοποίησε, στην πόλη Löhne και τέθηκε αμέσως υπό καθεστώς φροντίδας από τις γερμανικές αρχές. Οι γονείς του δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν τίποτε και ότι -κατά πάσα πιθανότητα- το παιδί πέρασε μόνο του την εφαρμογή στο κινητό τους.
Τόσο το 8χρονο κορίτσι, όσο και τα αδέρφια του ηλικίας 3 και 12 ετών, απομονώθηκαν από τους γονείς τους και η φροντίδα τους δόθηκε στην ειδική υπηρεσία, έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα των αρχών.
Το θέμα βγήκε στην επιφάνεια όταν ένας κάτοικος της γερμανικής πόλης εντόπισε την παρουσία του παιδιού στην ιστοσελίδα πωλήσεων. Το 8χρονο κορίτσι δεν είχε βάλει φωτογραφία, γεγονός που δεν προξένησε εντύπωση στις γερμανικές αρχές, καθώς η συγκεκριμένη τακτική αποτελεί συνηθισμένη διαδικασία σε ανάλογες υποθέσεις.
Η αστυνομία προχώρησε σε εξονυχιστικό έλεγχο στην οικία των μεταναστών από το Λίβανο, δεσμεύοντας υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Ο εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας δήλωσε ότι θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα τόσο στο κινητό, όσο και στις άλλες συσκευές, προκειμένου να φανεί αν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, ή αν πρόκειται για κύκλωμα ή προσπάθεια σωματεμπορίας.
Το 8χρονο κορίτσι δήλωσε ότι το έκανε η ίδια, ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει για τους λόγους που προχώρησε σε αυτήν την πράξη, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως να ψεύδεται, προφανώς γιατί φοβάται τους γονείς της.
Ανάλογη υπόθεση στη Γερμανία είχε καταγραφεί και πριν από περίπου έναν μήνα, όταν μετανάστης είχε βάλει για πούλημα το μωρό του, έναντι 5.000 ευρώ. Όταν συνελήφθη, δήλωσε ότι το έκανε για... αστείο, αλλά το δικαστήριο δεν δέχθηκε τις εξηγήσεις του.