Latest News

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

ΔΟΛ: Οι τράπεζες ζητούν καθαίρεση Ψυχάρη


Να καταγγείλουν τη δανειακή σύμβαση του ΔΟΛ και να ζητήσουν την έκπτωση του βασικού μετόχου από τη διοίκηση του Οργανισμού Σταύρου Ψυχάρη...
αποφάσισαν σήμερα οι πιστώτριες τράπεζες.
Το σχετικό έγγραφο αναμένεται να εκδοθεί αύριο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε περίπτωση που ο Σταύρος Ψυχάρης αρνηθεί να αποχωρήσει, οι τράπεζες θα προσφύγουν στα δικαστήρια και η δικαστική διαδικασία υπολογίζεται να διαρκέσει δύο μήνες.   
Η σημερινή σύσκεψη των τραπεζών αποφασίστηκε προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το μετοχικό - διοικητικό σχήμα του ΔΟΛ, καθώς ο Όμιλος φέρεται να μην έχει καταβάλει ποσό περίπου 9,5 εκατ. ευρώ, που είναι οι εξαμηνιαίοι τόκοι για τις δανειακές του υποχρεώσεις, και οι τράπεζες δεν είχαν την πρόθεση να δώσουν νέο περιθώριο για την εξυπηρέτηση των δανείων.   Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το Πρώτο Θέμα, οι τράπεζες ζήτησαν από την κυβέρνηση να υιοθετήσει τροπολογία που να τους επιτρέπει να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση του ΔΟΛ μετά την έκπτωση της διοίκησης, ωστόσο η κυβέρνηση δεν έχει δώσει απάντηση στο αίτημα.