Latest News

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

"Μια χαρά"! Άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στον Πειραιά: Το "πλην", το "συν" και ο κόσμος (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Από τον Κύρο Παληκάρη
"Μια χαρά" άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Δήμου Πειραιά, δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων...
στην πόλη. 
Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου έγινε το βράδυ της Παρασκευής στον πεζόδρομο της Δραγάτση από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ο οποίος είχε αγκαλιά του το γιο του Πέτρο. (Αυτή ήταν μια από τις πιο όμορφες εικόνες της εκδήλωσης, στέλνοντας συμβολικά το μήνυμα ότι τα Χριστούγεννα είναι πάνω απ' όλα για τα παιδιά...)
Στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος είπε πάνω κάτω όσα λέγονται σε ανάλογες εορταστικές εκδηλώσεις σε περίοδο κρίσης και προσπάθησε να δώσει ένα κλίμα αισιοδοξία για την πόλη. Χαρακτήρισε σεμνή την τελετή, αλλά τον "πρόδωσαν" τα πυροτεχνήματα που κράτησαν περισσότερη ώρα από την... ομιλία του. Ευχαρίστησε τον μόνιμο χορηγό του Δήμου Πειραιά την ΠΑΕ Ολυμπιακός, δηλαδή, τον πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη για την παροχή των Χριστουγεννιάτικων πάρκων και την εκδήλωση με τα πυροτεχνήματα και τη συναυλία (σ.σ. Μάλλον δεν χρειάζονταν και κούρασαν οι υπόλοιπες ευχαριστίες σε αιρετούς του Δήμου κλπ). 
Το πλην
Η επιλογή της Κατερίνας - "δεν είμαι Πειραιώτισσα, αλλά αγαπώ τον Πειραιά"-  Καινούργιου σίγουρα δεν ήταν η καλύτερη (το γράφουμε κομψά για να μην πούμε ότι ήταν λάθος) και σχολιάστηκε αρνητικά από τους δημότες στην τελετή, ενώ δημιούργησε εσφαλμένη εικόνα στο διαδίκτυο. Σε κάποια δημοσιεύματα φαίνεται να διαφημίζεται η ίδια (Αυτή - λένε- φωταγώγησε το Δέντρο και όχι ο δήμαρχος, φέρνοντας τα Χριστούγεννα στον Πειραιά!!!)
Το συν
Η παρουσία των «Onirama» ήταν σίγουρα  ένα συν της χθεσινής εορταστικής βραδιάς, καθώς για πρώτη φορά συνδυάστηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου με συναυλία ενός γνωστού συγκροτήματος. Ο ιδιαίτερα επικοινωνιακός επί σκηνής Θοδωρής Μαραντίνης με την παρέα του διασκέδασαν όσους βρέθηκαν ή έτυχε να περάσουν από την πλατεία Κοραή, δίνοντας ρυθμό και κέφι στην έναρξη των φετινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στον Πειραιά. 
Ο κόσμος
Η αλήθεια είναι ότι η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του Δήμου Πειραιά δεν είχε πολύ κόσμο. Περίπου 100 άτομα, ξεχώριζαν μητέρες με μικρά παιδιά, πέρασαν από τον πεζόδρομο της Δραγάτση, ενώ δεν έλειψαν και καμιά τριανταριά "συνήθεις ύποπτοι" (αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι φορέων κλπ). Μετά την φωταγώγηση του Δέντρου πήγαν απέναντι στην πλατεία Κοραή για την συναυλία των «Onirama».
Σίγουρα η συμμετοχή των δημοτών δεν ήταν η αναμενόμενη και θα μπορούσε να έχει περισσότερο κόσμο (οι καιρικές συνθήκες ήταν σχετικά καλές για την εποχή, αν και είχε παγωνιά και υγρασία)  Ίσως πολλοί Πειραιώτες δεν γνώριζαν για την εκδήλωση και κυρίως τη συναυλία...
  

@ Άντε καλές γιορτές σε όλους...