Latest News

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Απίστευτο μπάχαλο στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά - Σόου με κοκορομαχίες για το κέντρο φιλοξενίας της ΜΚΟ (FOTO REPORTAZ NET)

Εκρηκτική ατμόσφαιρα επικράτησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά με αφορμή τη δημιουργία ενός νέου "hotspot"  σε παλαιό σχολείο...
της περιοχής, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι (ή  κέντρο φιλοξενίας ανήλικων αλλοδαπών, όπως υποστηρίζουν από τη ΜΚΟ).
H συζήτηση πυροδότησε έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων, ενώ δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες των κατοίκων από τον εξώστη, με αποτέλεσμα να απειλείται να διακοπεί η συνεδρίαση. 
Ωστόσο το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά εμφανίστηκε να είναι κατώτερο των περιστάσεων, καθώς απλώς περιορίστηκε σε ένα σόου "κοκορομαχίας" με ανούσιες γενικόλογες και εκτός θέματος παρεμβάσεις, χωρίς να μπορέσει να δώσει λύση σε ένα θέμα που απασχολεί εδώ και δέκα μέρες μια ολόκληρη γειτονιά της πόλης.    

Οι κάτοικοι

Το θέμα συζητήθηκε μετά από την παρέμβαση του Κωνσταντίνου Σταματάκη, εκπροσώπου των κατοίκων που κατέθεσαν καταγγελία διαμαρτυρία με τη συγκέντρωση περισσότερων από 400 υπογραφές, όπως αποκάλυψε το Reportaz Net".  (Περισσότερα εδώ)

Ο δήμαρχος

Το λόγο πήρε αμέσως μετά ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος διάβασε ένα γενικό και αόριστο κείμενο χωρίς να δίνει λύση, αλλά ούτε καν ν' απαντά πειστικά στην αγωνία των κατοίκων της 5ης δημοτικής κοινότητας.

Συνοπτικά η τοποθέτηση του δημάρχου είχε δύο σκέλη: Tο ένα αφορούσε στην τήρηση της νομιμότητας, υποστηρίζοντας ότι "η όποια προσπάθεια από την όποια ΜΚΟ θα πρέπει να γίνεται με κανόνες και τις απαραίτητες από τον
νόμο διαδικασίες και αδειοδοτήσεις. (Δηλαδή, ο Δήμος Πειραιά μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό και να μην εφαρμόσει τη νομιμότητα, η οποία είναι δεδομένο ότι δεν τηρήθηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση με την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών χωρίς την άδεια της Πολεοδομίας;)

Το δεύτερο σκέλος αφορούσε την προσωπική άποψη του δημάρχου που αρχικώς εμφανίζεται να μην γνωρίζει τι ακριβώς συνέβαινε με το συγκεκριμένο κτίριο (μέχρι πριν δέκα μέρες όταν ήρθε στη δημοσιότητα από τις καταγγελίες των κατοίκων στο Reportaz Net).
Τώρα ο δήμαρχος φαίνεται πως δεν συμμερίζεται την αγωνία των δημοτών, αλλά υιοθετεί με ιδιαίτερη ευκολία τον ισχυρισμό της ΜΚΟ για τη φιλοξενία 20 ανηλίκων μεταναστών, λέγοντας ότι θεωρεί "αδιανόητο να υπάρχουν φωνές αντίδρασης ενάντια στην στέγαση ανηλίκων ασυνόδευτων παιδιών"! (Αυτό μπορεί τώρα να μην είναι δεδομένο, αλλά δεν τον προβληματίζει ότι τα παιδιά αυτά πρόκειται να στεγαστούν σ' ένα παλαιό κτήριο έκτασης 2.500 τ.μ. που θεωρείται ακατάλληλο και εγκυμονεί κινδύνους, καθώς ξεκίνησαν να γίνονται εργασίες άνευ άδειας;)
Οι παρατάξεις
Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Τάσος Κάρλες δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απάντηση του δημάρχου που όπως είπε παρακολουθεί απλά τα γεγονότα. Τον κάλεσε να αναλάβει πρωτοβουλίες για το που θα γίνουν κέντρα φιλοξενίας αλλοδαπών στην πόλη, ενώ πρότεινε ότι αν πρόκειται για 20 παιδιά όπως λένε, τότε να τα φιλοξενήσουν στο ξενώνα των αστέγων του Δήμου Πειραιά. 




 Η Μαρία Σταθάκη από το "Λιμάνι της Αγωνίας στην τοποθέτησή της θύμισε λίγο πολύ συνήγορο υπεράσπιση του έργου της ΜΚΟ, αμφισβήτησε τις προθέσεις των κατοίκων με κλισέ του τύπου "δεν είδαμε έκαναν άλλες κινητοποιήσεις" ή " οι 400 κάτοικοι δεν εκπροσωπούν όλο το 5ο Διαμέρισμα"  και δεν είναι τυχαίο ότι αποδοκιμάστηκε περισσότερο απ' όλους τους ομιλητές από τους συγκεντρωμένους στον εξώστη του Δημοτικού Συμβουλίου. 











Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ  Ελπίδα Παντελάκη ανέφερε ότι συμμερίζεται την αγωνία των κατοίκων, λέγοντας έκανε περιοδεία στην περιοχή και διαπίστωσε ότι το κτίριο είναι ακατάλληλο, τάχθηκε ενάντια των ΜΚΟ, ενώ απέδωσε το πρόβλημα σε όσους δημιουργούν εμπόλεμες περιοχές στον πλανήτη,αλλά και τις πολιτικές της κυβέρνησης με τα μνημόνια, μεταφέροντας λίγο πολύ τις γνωστές απόψεις του κόμματος για το προσφυγικό... 


Ο δημοτικός σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής Πειραιά Ηλίας Κατσαφάδος επεσήμανε ότι "η μόνη λύση είναι να τηρηθούν οι νόμοι του ελληνικού κράτους και του συντάγματος και να μη γεμίσουν οι πόλεις από κέντρα φιλοξενίας και hot spot".
Η  τοποθέτηση του προκάλεσε αντιδράσεις, κυρίως από δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Κυριάκος Μανωλάκος, ο οποίος εμφανίστηκε μετά από καιρό στην αίθουσα τον διέκοπτε συνεχώς ή άνοιγε διάλογο με τους συγκεντρωμένους στον εξώστη, προκαλώντας κάποιες στιγμές μπάχαλο στην αίθουσα....

Ο δημοτικός σύμβουλος Ιωσήφ Βουράκης είπε απλά ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με τους κατοίκους να φοβούνται για τα παιδιά τους και πρέπει ο Δήμος Πειραιά να δώσει λύση με τις υπηρεσίες να πάνε άμεσα να κάνουν αυτοψία στο κτίριο και όχι να μετατρέπεται σε σόου με πολιτικές σαχλαμάρες που ακούγονται εδώ και δύο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στο τέλος ανέφερε ότι συμφωνεί με τον δήμαρχο ο οποίος όμως διαφώνησε μαζί του, καθώς κατάλαβε, προφανώς λανθασμένα, ότι τον προέτρεψε να βγάλουν ακατάλληλο το κτίριο...  

@ Μιλάμε για μπάχαλο για να μην πούμε για τις αχαρακτήριστες φράσεις που ακούστηκαν στην αίθουσα ...