Latest News

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Το φιάσκο με τα πεταμένα λεφτά από τις δωρεές για το παλαιό ρολόι του Πειραιά (ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

Σε φιάσκο φαίνεται πως εξελίσσεται η υπόθεση με την ανακατασκευή του ιστορικού ρολογιού του Πειραιά...
Αν και το έργο συμπεριλαμβάνεται στο περσινό Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά, ωστόσο, όλα δείχνουν ότι δεν είναι στα σχέδια της νέας δημοτικής αρχής του Γιάννη Μώραλη. Απλά προβλέπονταν να διατεθούν περί τις 65.000 ευρώ για μελέτη, χωρίς πραγματικά να σκοπεύουν να υλοποιήσουν το έργο.

Πεταμένα λεφτά

Το Μάρτιο του 2014, είχε ανακοινωθεί ότι είχαν συγκεντρωθεί 100.000 ευρώ στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, για την ανακατασκευή του παλιού ρολογιού που κοσμούσε την είσοδο στο λιμάνι του Πειραιά.   (Το παλιό ρολόι του Πειραιά βρισκόταν απέναντι από την Αγία Τριάδα και κατεδαφίστηκε το 1968 με εντολή του τότε  δημάρχου Αριστείδη Σκυλίτση).
Στην ημερίδα με τίτλο «Η Ανάκτηση της Ιστορικής Αρχιτεκτονικής Ταυτότητας της πόλης του Πειραιά. Του ρολογιού ο χρόνος θα ταξιδέψει πάλι στους δρόμους της θάλασσας» και στη συνέχεια ακολούθησε συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη στην οποία συμμετείχαν η Φωτεινή Δάρρα και ο Λάκης Χαλκιάς. Τη συναυλία παρακολούθησαν 450-500 άτομα τα οποία πλήρωσαν 30 ευρώ για το εισιτήριο. Στη συνέχεια, παρατέθηκε στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου δείπνο στο οποίο παρακάθησαν 200 άτομα και το εισιτήριο κόστιζε 200 ευρώ. Ακολούθησε δημοπρασία πινάκων με θέμα το ρολόι. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό που συγκεντρώθηκε από τα εισιτήρια για τη συναυλία και το δείπνο αλλά και από τη δημοπρασία πλησίασε τις 100.000 ευρώ και τα χρήματα αυτά θα κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας που έχει ανοιχθεί για το έργο.  Μάλιστα, ο τότε  δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος  είχε προαναγγείλει ότι θα καταθέσει άλλες 250.000 ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από την πώληση οικοπέδου στα όρια με τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. 


Επιπλέον το ακριβές ποσόν παραμένει άγνωστο καθώς είχαν συγκεντρωθεί κι άλλα χρήματα από δωρεές δημοτών για τον συγκεκριμένο σκοπό.
Αυτή είναι μια τραπεζική απόδειξη των χρημάτων (7.000 ευρώ) που κατατέθηκε από έναν ιδιώτη- δωρητή στον ειδικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας για την ανακατασκευή του παλαιού ρολογιού του Πειραιά 


.
@ Εύλογα αναρωτιέται κανείς γιατί δεν επιστρέφουν πίσω τα λεφτά στους δωρητές, αφού δεν πρόκειται να γίνει ξανά το ιστορικό ρολόι της πόλης;