Latest News

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Γιατροί του Κόσμου για τα κρούσματα ηπατίτιδας σε προσφυγόπουλα: Δεν είναι υπερβολή η ανησυχία των γονέων (ΗΧΗΤΙΚΟ)


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι Γιατροί του Κόσμου για όσα παιδιά είναι ανεμβολίαστα» στην... ηπατίτιδα Α. 

«Τα παιδιά στη Φιλιππιάδα έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με την ενημέρωση που παίρνουμε από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Έχουν εμβολιαστεί για ερυθρά, ιλαρά, παρωτίτιδα και με το εξαδύναμο, το οποίο περιλαμβάνει και την ηπατίτιδα Β. Στον σχεδιασμό του υπουργείου και του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν περιλαμβάνονταν ο εμβολιασμός για την ηπατίτιδα Α», διευκρίνισε μιλώντας στον FOCUS 103,6 η γενική διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος, Ευγενία Θάνου. 

«Την τελευταία εβδομάδα διαπιστώθηκαν δύο κρούσματα ηπατίτιδας Α σε παιδιά αφγανικής και συριακής καταγωγής, ηλικίας 2 ετών. Μετά την διαπίστωση αυτή, εμβολιάζονται τα παιδιά. Στη Φιλιππιάδα δεδομένου ότι υπάρχει το ενδεχόμενο κι άλλων κρουσμάτων, αποφασίστηκε από το ΚΕΛΠΝΟΟ και το υπουργείο Υγείας ότι  ο εμβολιασμός πρέπει να πραγματοποιείται εντός 14 ημερών από την τελευταία επαφή με το κρούσμα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο». 

«Κρούσματα ηπατίτιδας Α δεν υπήρχαν στο συγκεκριμένο κέντρο υποδοχής και για αυτό έχει ληφθεί απόφαση για τον εμβολιασμό 110 παιδιών του συγκεκριμένου κέντρου. Σήμερα μεταφέρονται τα εμβόλια και οι γιατροί του κόσμου θα εμβολιάσουν όλα τα παιδιά του κέντρου Φιλιππιάδας. Η ηπατίτιδα Α είναι μεταδοτική όταν οι τουαλέτες δεν είναι καθαρές κι όταν δεν πλένονται συχνά τα χέρια. Γεγονός είναι ότι πρέπει να βελτιωθούν οι συνθήκες των κέντρων» επεσήμανε η κυρία Θάνου.

Αναφορικά με το αν διατρέχουν κάποιο κίνδυνο τα Ελληνόπουλα, η κυρία Θάνου διευκρίνισε: «Κινδυνεύουν τα παιδιά που είναι ανεμβολίαστα και γι' αυτό και λέμε πως πρέπει να γίνονται τα εμβόλια. Σχετικά με την έλλειψη του εμβολίου ηπατίτιδας Α, υπάρχει άλλο εμβόλιο, το οποίο όμως δεν καλύπτει το σύστημα υγείας και είναι ακριβό. Δεν είναι καθόλου υπερβολή η ανησυχία των γονέων», κατέληξε η γενική διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου.


Ακούστε τη γενική διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος, Ευγενία Θάνου