Latest News

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Μουζάλας: 8 στους 10 που φτάνουν στην Ελλάδα είναι παράτυποι μετανάστες!


Το επιχείρημα που τα τελευταία 24ωρα επικαλείται η κυβέρνηση ότι αν μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα θα πέσει η συμφωνία κατέρριψε ο ίδιος ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ένας από τους υπουργούς που...
το επικαλέστηκε.

Όπως παραδέχθηκε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το επιχείρημα αυτό είναι ερμηνεία της συμφωνίας. «Η συμφωνία δεν το γράφει αυτό, προκύπτει από την ερμηνεία της συμφωνίας» είπε ο κ. Μουζάλας.

Σύμφωνα με τον ίδιο αν φύγουν πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά και πέσει η συμφωνία κάθε βράδυ θα έρχονται 2.000 άνθρωποι στη Χίο.

Όπως είπε το 80% όσων έρχονται πλέον στα νησιά είναι παράτυποι μετανάστες ενώ παραδέχθηκε καθυστερήσεις στο θέμα της χορήγησης ασύλου καθώς πλέον το 97% όσων φτάνουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ζητούν άσυλο ενώ πριν τη συμφωνία το ποσοστό αυτό ήταν 2%.

«Ναι είναι μια πολύ δύσκολη συμφωνία που κάνει καλό στη χώρα μας καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε 100-150 χιλιάδες μετανάστες και με κλειστά σύνορα» είπε επίσης ο κ. Μουζάλας.

Δεσμεύθηκε, τέλος, ότι θα δημιουργηθούν κλειστά κέντρα στα νησιά παρά τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι υποδαυλίζει τις καταστάσεις ώστε αυτά τα κέντρα να μην προχωρούν.
                                      

Περισσότερα εδώ