Latest News

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Τα δάκρυα του Δρίτσα για την αποχώρηση που "δεν ήταν οικειοθελής" (ΕΙΚΟΝΕΣ)



Η συγκίνηση του απερχόμενου υπουργού Θοδωρή Δρίτσα ήταν η κορυφαία στιγμή της τελετής παράδοσης - παραλαβής του...
υπουργείου Ναυτιλίας.
Η αποχώρηση μου δεν είναι οικειοθελής όπως αναφέρθηκε σε μερίδα του Τύπου, δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, αλλά πρόσθεσε ότι ήξερε πως κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα αποχώρησής του από το υπουργείο.
«Δεσμεύομαι να συνεχίσω το έργο συνέπειας, διαφάνειας και ήθους του προκατόχου μου, Θοδωρή Δρίτσα» δήλωσε παραλαμβάνοντας το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο νέος υπουργός τόνισε ότι θα προωθήσει όλες τις πολιτικές που είναι απαραίτητες για να συνεχιστεί το έργο Δρίτσα γιατί, όπως τόνισε, είναι «σε σωστό προσανατολισμό».

Ο κ. Κουρουμπλής επανέλαβε ότι θα περάσει ρύθμιση για την εισαγωγή στο Λιμενικό με πανελλαδικές εξετάσεις. Ο ίδιος αναγνώρισε το έργο του Λιμενικού Σώματος στο προσφυγικό που παραμένει όπως είπε «εκρηκτικό πρόβλημα», ενώ δήλωσε ανήσυχος από τη «νευρικότητα» και την «αστάθεια» που παρουσιάζει η Τουρκία.
Στην τελετή παρέστησαν βουλευτές, όπως η Νίνα Κασιμάτη, παράγοντες της Ναυτιλίας, όπως ο πρόεδρος της Ένωσης Ενωσης Εφοπλιστών Θόδωρος Βενιάμης, της τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ο Δημήτρης Γκερλές, από το Λιμάνι της Αγωνίας κ.α.