Latest News

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Καρανίκας: Ουδέποτε έδωσα συνέντευξη για τη Μενεγάκη - Downtown: "Φτάνει πια η σαχλαμάρα"

Ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας δήλωσε πως δεν έδωσε ποτέ συνέντευξη στο...
περιοδικό Downtown και πως θα κινηθεί νομικά κατά της συντάκτριας αλλά και του περιοδικού. «Αρκετά με τον κανιβαλισμό», τόνισε.
«Το περιοδικό θεώρησε  επαγγελματικό να δημοσιεύσει ως "συνέντευξη" μια συζήτηση για την οποία είχα εξαρχής και με απόλυτη σαφήνεια ξεκαθαρίσει ότι είναι ιδιωτική», αναφέρει σε δήλωσή του, σημειώνοντας πως «επειδή αυτό είναι εκτός από αντιδεοντολογικό είναι και παράνομο, έχω ήδη ενημερώσει το περιοδικό αλλά και την συντάκτρια ότι σκοπεύω να κινηθώ δικαστικά». 
Η απάντηση του Downtown
Άμεση ήταν η απάντηση του Downtown, το οποίο ισχυρίζεται πως «είχε γνώσει ότι οι απόψεις του θα δημοσιευτούν», στο πλαίσιο ενός αφιερώματος για την Ελένη Μενεγάκη.
Υποστηρίζει μάλιστα πως «όταν ένας δημοσιογράφος  τηλεφωνεί σ ένα δημόσιο πρόσωπο αναφέροντας από την πρώτη στιγμή την δημοσιογραφική του ιδιότητα, το όνομα του και τον λόγο του τηλεφωνήματος και στη συνέχεια του θέτει ερωτήσεις, τότε οι απαντήσεις του δημοσίου προσώπου είναι σαφέστατα δημοσιογραφικά αξιοποιήσιμες, εκτός κι αν διευκρινίσει από την αρχή ότι πρόκειται για μια συζήτηση off the record». 
Ωστόσο στη συνέχεια το Downtown, στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρει πως «μας ζήτησε να μην αναφέρουμε όσα είπε, πράγμα που θα ήταν έτσι κι αλλιώς αδύνατο, αφού η συνέντευξη με την δημοσιογράφο διήρκησε περισσότερα από 40 λεπτά και επεκτάθηκε και σε άλλες παρουσιάστριες, όπως η κυρία Στεφανίδου, η κυρία Τσαπανίδου και η κυρία Κοσιώνη, τις οποίες δεν δημοσιεύσαμε στη συγκεκριμένη συνέντευξη». 
«Στον επίλογο της ανακοίνωσης του με τη φράση "φτάνει πια ο κανιβαλισμός" απαντάμε "φτάνει πια η σαχλαμάρα"», καταλήγει το Downtown. 
Δείτε τη συνέντευξη- συνομιλία Καρανίκα...