Latest News

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Τα χέρια ψηλά σήκωσαν με το παρεμπόριο στον Πειραιά - Απίστευτη ομολογία από τον Γιάννη Μώραλη

Τα χέρια ψηλά φαίνεται πως έχει σηκώσει η δημοτική αρχή Μώραλη με το παρεμπόριο που παραμένει ανεξέλεγκτο...
στον Πειραιά
Εικόνες τριτοκοσμικής χώρας καταγράφονται στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά, όπου διακινούνται καθημερινά χιλιάδες δημότες κι επισκέπτες στην πόλη. Ο πεζόδρομος έξω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ, αλλά και ο παρακείμενος κλειστός δρόμος δίπλα από τα έργα του Μετρό, έχουν μετατραπεί σε υπαίθριο παζάρι από κάθε λογής «έμπορο» που πουλά παράνομα την πραμάτεια του. Η εικόνα μάλιστα μπροστά από το ιστορικό κτίριο του ΕΒΕΠ, του κτιρίου των εμπόρων, είναι ακόμα πιο θλιβερή με φόντο τα κλειστά μαγαζιά που από την κρίση και το παρεμπόριο έχουν βάλει λουκέτο, ενώ οι παράνομοι έμποροι να δρουν ανενόχλητοι στην πόλη...
Ομολογία σοκ
  "Τι μπορεί να κάνεις με 16 (;) δημοτικούς αστυνομικούς στον Πειραιά με το χάος στο παρκάρισμα και στους δρόμους, με αυτήν την παραβατική, αντικανονική συμπεριφορά καταστηματαρχών με τις καταλήψεις, με τις φθορές που γίνονται, με το παρεμπόριο; ¨αναρωτήθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, ο οποίος σήκωσε τα χέρια ψηλά για το παρεμπόριο και πέταξε το μπαλάκι ευθυνών στην ΕΛΑΣ και την Τροχαία. "Να καταλάβουν και οι δημότες ότι δεν είναι όλα θέματα του Δήμου. Υπάρχει η Ελληνική Αστυνομία που πρέπει να επιτελέσει τον ρόλο της. Υπάρχει η Τροχαία που πρέπει να επιτελεί τον δικό της ρόλο. Δεν μπορεί να απαιτούν οι δημότες μόνο από τον Δήμο να αντιμετωπίσει το παρεμπόριο " είπε στη συνέντευξη Τύπου για τα πεπραγμένα των δύο χρόνων. 

@ Πριν από σχεδόν ενάμιση χρόνο ο Δήμος Πειραιά είχε επαναπροσλάβει 24 δημοτικούς αστυνομικούς και όχι 16, εκτός αν υπόλοιποι 8  έκαναν φτερά. Για πολλούς μήνες, οι δημοτικοί πληρώνονταν χωρίς να εκτελούν τα καθήκοντά τους, για γραφειοκρατικούς λόγους αλλά και επειδή  δεν είχαν...στολές! 
Οι δημότες δεν μπορούν να πληρώνουν για δημοτικούς αστυνομικούς που δεν εκτελούν τα καθήκοντά τους στην πόλη και να τους βλέπουν μόνο σε εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά. 
Ο αριθμός των δημοτικών αστυνομικών στον Πειραιά δεν είναι μικρός, αρκεί κάποιος να τους βάλει να δουλέψουν και όχι να υιοθετεί δικαιολογίες δημοσίων υπαλλήλων ότι ήταν περισσότεροι  στο παρελθόν. (Αυτό μπορείς να πεις μόνο αν όσους έχεις ήδη κάνουν κανονικά τη δουλειά του και το έργο τους φαίνεται στους δημότες, που τώρα  γελάμε με την ανυπαρξία αστυνόμευσης στο Δήμο)
Σε κάθε περίπτωση, η ευθύνη για τη λειτουργία ή μη της δημοτικής αστυνομίας ανήκει αποκλειστικά στο δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο...