Latest News

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Τι ζήτησε ο εισηγητής του ΣτΕ για τις προσφυγές των τηλεοπτικών καναλιών


Κορυφώνεται η αγωνία για το ποια θα είναι η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, με την κρίσιμη συνεδρίαση να είναι...
προγραμματισμένη για το πρωί της Παρασκευής.
Κι όλα αυτά, ενώ χθες, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο εισηγητής της υπόθεσης Γιώργος Παπαγεωργίου υποστήριξε ότι οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες.
Στην μάχη νομικών επιχειρημάτων που δόθηκε χθες επί 5,5 ώρες, ο εισηγητής ανέπτυξε όλα τα νομικά ζητήματα και σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε να κηρυχθούν απαράδεκτες οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών. Ωστόσο, όλα θα κριθούν στην αυριανή συνεδρίαση που ξεκινάει στις 9:30 το πρωί. Εκεί, αναμένεται να υπάρξει η κρίσιμη ψηφοφορία επί της εισήγησης. Εάν οι δικαστές συμφωνήσουν με την πρόταση του εισηγητή τότε η υπόθεση - όπως λένε νομικοί - μπορεί και να τελειώσει αύριο και θα ξανανοίξει τον Ιανουάριο οπότε και έχουν προσδιοριστεί να συζητηθούν οι προσφυγές σε βάρος της προκήρυξης του διαγωνισμού. Εάν το δικαστήριο έχει την άποψη ότι παραδεκτά κατατέθηκαν οι αιτήσεις ακύρωσης του νόμου, τότε οι δικαστές θα μπουν στην ουσία της υπόθεσης, δηλαδή της συνταγματικότητας ή όχι του επίμαχου νόμου.
Σε αυτή την περίπτωση, όπως εξηγούν δικαστικές πηγές, θα χρειαστούν και άλλες διασκέψεις αφού τα θέματα που έχουν τεθεί από τις δύο αντίπαλες πλευρές είναι πολλά.
Παράλληλα, αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας η προγραμματισμένη για σήμερα έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου μετά τις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ και αντιπροέδρων του ΣτΕ Χρήστου Ράμμου και Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.