Latest News

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Τι θα γίνει με τη ράμπα ΑΜΕΑ στο σχολείο του Πειραιά - Ένα ακόμη θέμα του Reportaz Net στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά έφτασε η καταγγελία με τη ράμπα για ΑΜΕΑ σε σχολείο που ανέδειξε το...
Reportaz Net
Το θέμα τέθηκε κατά τη συζήτηση προ ημερησίας από το δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτη Ρέππα, ο οποίος ρώτησε τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη τι έχει να πει για την καταγγελία που διάβασε στο Reportaz Net για τον εμπαιγμό με τη ράμπα ΑΜΕΑ σε σχολείο της πόλης.
Κατά τη διάρκεια των απαντήσεων στα ερωτήματα των επικεφαλής ή εκπροσώπων των παρατάξεων ο δήμαρχος δεν αναφέρθηκε αρχικώς στο θέμα. Κάτι που έκανε όμως στη συνέχεια της συνεδρίασης όταν συνεργάτες του έφεραν ένα κείμενο σχετικά  με την καταγγελία.
Στην απάντηση του ο δήμαρχος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, επιχειρώντας να υποβαθμίσει την καταγγελία με απαξιωτικά σχόλια για τον καταγγέλλοντα ή με λεπτομέρειες άνευ ουσίας του τύπου "δεν είμαστε 2,5 χρόνια δημοτική αρχή, αλλά μόνο δύο χρόνια... (Δηλαδή, όχι Γιάννης, αλλά Γιαννάκης!)
Επί της ουσίας, πάντως, ο δήμαρχος αναγνώρισε ότι ο καταγγέλλων έχει εν μέρει δίκιο για την καθυστέρηση (όπως λέμε ολίγον έγκυος;), ενώ επιβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά έχουν αποτιμήσει το κόστος του έργου της ράμπας για ΑΜΕΑ στα 12.000 ευρώ!
Ωστόσο η ευχάριστη εξέλιξη ήρθε από τον αντιδήμαρχο Κυριάκο Σιγαλάκο, ο οποίος ανέφερε ότι τελικά  βρέθηκε μειοδότης κατά την δεύτερη προσπάθεια δημοπράτησης του έργου και πλέον θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή της ράμπας ΑΜΕΑ στο σχολικό κτίριο του Πειραιά...

.@ Για να δούμε, αλλά τα θέματα για ΑΜΕΑ πρέπει να είναι σε προτεραιότητα για το Δήμο Πειραιά και όταν καθυστερούν δεν χρειάζονται αστείες δικαιολογίες, αρκεί μια συγνώμη και τίποτε άλλο...