Latest News

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Τελικά θα υπάρξει σωτηρία με την Σωτήρος Διός;


Εκτός χρονοδιαγράμματος βρίσκονται τα έργα για την "κουτσουρεμένη" ανάπλαση στην Σωτήρος Διός, τον πιο εμπορικό πεζόδρομο...
του Πειραιά.
Την καθυστέρηση στην πορεία των εργασιών παραδέχτηκε και ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. 
 Οι εργασίες προχωρούν με αργούς ρυθμούς και φαίνεται πως θα χρειαστεί να γίνει αγώνας δρόμου για να προλάβουν να τελειώσουν μέσα σε 80 ημέρες παραδίδοντας ανακαινισμένο τον πεζόδρομο πριν από τα Χριστούγεννα, όπως είναι το αρχικό χρονοδιάγραμμα. 
Τα συνεργεία που έπιασαν δουλειά στις 30 Αυγούστου και ξήλωσαν τις πλάκες σε μέρος του πεζόδρομου.Μάλιστα, δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, εξέφρασαν φόβους για το ενδεχόμενο η καθυστέρηση αυτή να επηρεάσει την ποιότητα του έργου και αντί για αναβαθμισμένη ανάπλαση να γίνει μια απλή πλακόστρωση στον πεζόδρομο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έργα ανάπλασης δεν αφορούν όλη τη Σωτήρος, αλλά μόνο το τμήμα από την Γρηγορίου Λαμπράκη έως την Ηρώων Πολυτεχνείου. Για το υπόλοιπο κομμάτι του πεζόδρομου λέγεται ότι δεν θέλουν την ανάπλαση οι έμποροι που επιθυμούν τη διάνοιξη της Σωτήρος μέχρι στο ύψος του Τινάνειου Κήπου. Αυτό για να γίνει απαιτεί αν δώσει το πράσινο φως ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ καθώς τα έργα θα επηρεάσουν το χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα.
@ Για να δούμε τελικά θα υπάρξει σωτηρία για τη Σωτήρος;