Latest News

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Ποιος είναι ο τελικός αποδέκτης της επιταγής των 6,3 εκατ. ευρώ του Δήμου Πειραιά; (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Ο τελικός αποδέκτης της επιταγής των 6,3 εκατ. ευρώ του Δήμου Πειραιά φαίνεται πως ακόμα δεν έχει...
ονοματεπώνυμο!

Μετά από τόσο καιρό ο Δήμος Πειραιά δεν μπορεί να εξηγήσει πειστικά που κατέληξε η συγκεκριμένη επιταγή, αν και του έχουν δοθεί όλα τα χρονικά περιθώρια ν' απαντήσει με στοιχεία. 
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει μέσα από την έκθεση της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργού Οικονομικών, που διενήργησε διαχειριστικό έλεγχο στο Δήμο Πειραιά για τα οικονομικά έτη 2003-2012.

Το "Reportaz Net" παρουσιάζει σήμερα το θέμα της επιταγής των 6,3 εκατ. ευρώ όπως περιγράφεται μέσα από αποσπάσματα της έκθεσης της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών που στάλθηκε στο Δήμο Πειραιά.

Κατ΄αρχήν, το σχετικό απόσπασμα από την συνεδρίαση της Επιτροπής που εξέτασε τις αντιρρήσεις του Δήμου Πειραιά επί της έκθεσης αποτελεσμάτων ελέγχου, σημειώνει τα εξής: 


Tώρα ο Δήμος Πειραιά καλείται για μια ακόμη φορά να προσκομίσει στοιχεία ποιος ήταν ο τελικός αποδέκτης της επιταγής των 6, 3 εκατ. ευρώ, κάτι που φαίνεται ότι παραμένει άγνωστο εδώ και τόσο καιρό και θα χρειαστεί δικαστική συνδρομή...

Ειδικότερα, τα ευρήματα του διαχειριστικού ελέγχου για το θέμα της επιταγής είναι:

 
Μετά τα ευρήματα αυτά οι ελεγκτές έκαναν στο Δήμο Πειραιά τις συστάσεις, οι οποίες είναι:                
  
 Οι απαντήσεις του Δήμου Πειραιά σχετικά με όσα προέκυψαν από τον έλεγχο για το θέμα της επιταγής των 6,3 εκατ. ευρώ είναι:
Αυτές οι απαντήσεις είναι στο ίδιο μήκος κύματος με όσα είχε ισχυριστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Αγραπίδης. 
Ωστόσο φαίνεται πως οι ισχυρισμοί αυτοί δεν κρίθηκαν επαρκείς, καθώς δεν κάλυψαν τα ερωτήματα των ελεγκτών που δεν έχουν πειστεί πως από τον Δήμο Πειραιά τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες στο θέμα της επιταγής των 6. 3 εκατ. ευρώ ...
Η εισήγηση των ελεγκτών  απαντά στο Δήμο Πειραιά τα εξής:


@ Μα είναι δυνατόν να μην μπορούν να πουν ποιος είναι τελικός αποδέκτης της επιταγής των 6.3 εκατομμυρίων ευρώ του Δήμου Πειραιά; 
Τελικά φαίνεται πως το ερώτημα αυτό θ' απαντηθεί με τη συνδρομή της Δικαιοσύνης...