Latest News

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Είστε τεμπέληδες; Μάλλον είστε και πιο έξυπνοι!


Νέα έρευνα δείχνει πως η τεμπελιά είναι σημάδι υψηλής νοημοσύνης...

Σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου Γκαλφ Κόουστ της Φλόριντα έδειξε πως οι ευφυείς άνθρωποι τείνουν να περνούν το χρόνο τους ανέμελα. Φαίνεται να βαριούνται πιο δύσκολα από τους άλλους και να περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους σκεπτόμενοι διάφορα θέματα, χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα.
Αυτό που τονίζουν οι επιστήμονες είναι πως και τα άτομα που προτιμούν την άσκηση και ειδικά σε εξωτερικούς χώρους, φαίνεται επίσης να έχουν αυξημένο IQ καθώς συνήθως ο λόγος που το κάνουν είναι για να “ξεφύγουν” από τις σκέψεις τους. Επιπλέον, η γυμναστική “αναγκάζει” και τον εγκέφαλο να λειτουργήσει και να συγχρονιστεί με το σώμα.
Η έρευνα διήρκεσε τρεις δεκαετίες και συμμετείχαν φοιτητές και από τα δύο φύλα. Αφού τους έκαναν διαφορετικά τεστ ευφυίας, τους τοποθέτησαν μία συσκευή στον καρπό που μετρούσε τις κινήσεις τους, την ένταση της άσκησης (αν υπήρχε) κτλ. Οι συμμετέχοντες που είχαν βρεθεί με τα υψηλότερα ποσοστά IQ ήταν εκείνοι που κινούντα λιγότερο. Μάλιστα, η έρευνα χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό Journal Health Psychology ιδιαίτερα σημαντική καθώς περιέχει πολλά στατιστικά στοιχεία.
Οι επιστήμονες πιστεύουν πως η εξήγηση αυτών των αποτελεσμάτων είναι πως τα άτομα που δεν έχουν τόσο υψηλό IQ, άρα δεν δαπανούν πολλές ώρες σκεπτόμενοι, βαριούνται πιο εύκολα και αναγκάζονται να κινηθούν. Ωστόσο, φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα για την κακή φυσική κατάσταση των ανθρώπων με υψηλότερη νοημοσύνη καθώς και τις επιπτώσεις που έχει η καθιστική ζωή στην υγεία τους.