Latest News

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Δύο χρόνια δημοτική αρχή Μώραλη στο Δήμο Πειραιά

Δύο χρόνια συμπληρώνονται αυτές τις ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής του Γιάννη Μώραλη στο...
Δήμο Πειραιά. 

@Αν και απομένουν ακόμα τρία ολόκληρα χρόνια οι μέχρι τώρα επιδόσεις δεν φαίνεται να ικανοποιούν τους περισσότερου δημότες, αλλά ούτε τα ίδια τα στελέχη του συνδυασμού Πειραιάς Νικητής”, με εξαίρεση ίσως ορισμένους συνεργάτες του δημάρχου της πόλης.

@ Αν κάποιος επιχειρήσει να κάνει έναν απολογισμό της θητείας των δύο χρόνων της δημοτικής αρχής Πειραιά, τότε μάλλον θα απογοητευτεί από τα αποτελέσματα, καθώς θα διαπιστώσει ότι δεν έχει προχωρήσει κανένα από τα “11 βήματα” που έλεγε ότι θα κάνει άμεσα στο Δήμο.
 Αντιθέτως, θα καταγράψει ήττες σε μια σειρά από μικρά ή μεγάλα θέματα για το μέλλον της πόλης, όπως την πώληση του λιμανιού ή διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για 2021.

@ Χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα, με φθαρμένο πολιτικό προσωπικό ή άπειρα στελέχη που συνήθως δεν γνωρίζουν καν το αντικείμενο, ο Δήμος Πειραιά και οι τρεις δημοτικές επιχειρήσεις (ΚΟΔΕΠ, ΟΠΑΝ και ΔΗΡΑΠ) φαίνεται να λειτουργούν στον αυτόματο πιλότο, δίνοντας στους δημότες την εντύπωση ότι δεν πέρασε μια μέρα στην πόλη.

@ Η διοίκηση του Δήμου Πειραιά δεν έχει καταφέρει ακόμα να υλοποιήσει σχεδόν τίποτα από όσα έλεγε προεκλογικά για να την ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές, μοιράζοντας υποσχέσεις ότι θα αλλάξει τα κακώς κείμενα στην πόλη ή τουλάχιστον μπορεί να κάνει όσα δεν μπόρεσαν να κάνουν όλοι οι άλλοι. Τελικά δύο χρόνια μετά δίνει μάχη για να μπορέσει να κάνει αυτά που έκαναν οι προηγούμενοι και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

@ Η αλήθεια είναι ότι η δημοτική αρχή Πειραιά δείχνει να χάνει το στοίχημα με την καθημερινότητα, τόσο με τον κυκλοφοριακό χάος στους κεντρικούς δρόμους, λόγω των καθυστερήσεων των έργων για την επέκταση του Τραμ στο λιμάνι, όσο και με τις εικόνες εγκατάλειψης στις γειτονιές και τις πλατείες, όπου εμφανίζουν την εικόνα μιας εγκαταλελειμμένης πόλης.

@ Ποιος φταίει για όλα αυτά κάτω στον Πειραιά; Κάποιοι πάντως τους βολεύει και θέλουν να πιστεύουν πως για όλα τα "στραβά" του Πειραιά δεν φταίει κανείς άλλος, εκτός τις ιστοσελίδες που αναδεικνύουν τα προβλήματα της καθημερινότητας και ασκούν καλοπροαίρετη κριτική σε όσα κάνει ή δεν κάνει η διοίκηση του Δήμου, όπως το reportaznet.gr που είναι το πρώτο που διαβάζεται κάθε μέρα στο δημαρχείο της Κοραή και όχι μόνο!

@ Αν δεν υπήρχαν οι δωρεές και χορηγίες του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Δημοτικού Συμβούλου Βαγγέλη Μαρινάκη- καλύπτουν εν μέρει τα κενά της δημοτικής αρχής- τότε θα μιλάγαμε για δύο χρόνια εντελώς χαμένα για το Δήμο Πειραιά...