Latest News

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τα Λιπάσματα


Πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών για τη μελέτη ανάπλασης 640 στρεμμάτων της πρώην λιμενο-βιομηχανικής περιοχής Λιπασμάτων, προκηρύχτηκε από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο...
Κερατσινίου – Δραπετσώνας.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η συγκέντρωση επεξεργασμένων επιστημονικών ιδεών για την ανάπλαση, αναβάθμιση και αξιοποίηση της περιοχής, ώστε να διερευνηθούν και να αποσαφηνιστούν οι μελετητικές παρεμβάσεις, που θα γίνουν.
Από το σύνολο των προτάσεων θα επιλεγούν οι επικρατέστερες ιδέες- προτάσεις για την ανάπλαση της περιοχής, ώστε να δοθεί η μελετητική κατεύθυνση διαμόρφωσης ενός αισθητικά βελτιωμένου περιβάλλοντος με ποικιλία χρήσεων και δράσεων.
Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από 7μελή κριτική επιτροπή και θα απονεμηθούν 5 βραβεία που θα συνοδευτούν από χρηματικά έπαθλα.
Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά (Ακτή Ποσειδώνος 14-16, Πειραιάς 18531), όπου θα πρέπει να υποβληθούν προτάσεις μέχρι τις 14.00 της 24ης Ιανουαρίου 2017.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική σελίδα της Περιφέρειας Αττικής (www.pat.gov.gr)