Latest News

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος των εμπόρων του πεζόδρομου της Σωτήρος Διός στον Πειραιά (ΕΙΚΟΝΕΣ)




 Ο μεγαλύτερος φόβος των εμπόρων στο πεζόδρομο της Σωτήρος Διός στον Πειραιά δεν είναι η...
οικονομική κρίση.
Εκείνο που φοβούνται περισσότερο οι επιχειρηματίες είναι τα σχέδια της ανάπλασης του Δήμου Πειραιά για την ανάπλαση του πεζόδρομου της Σωτήρος! 
Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης μιλώντας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.
Πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος είχε καλέσει τους καταστηματάρχες της Σωτήρος και αντάλλαξαν ιδέες και προτάσεις για την ανάπλαση του πεζόδρομου που είναι ο πιο εμπορικός δρόμος του Πειραιά. Μάλιστα είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν ξανά την Δευτέρα, αλλά η συνάντηση αναβλήθηκε λόγω της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Στο κάλεσμα του δημάρχου ανταποκρίθηκαν μόλις 10 με 15 έμποροι που διατηρούν μαγαζιά στην Σωτήρος.  ( σ.σ. Ο αριθμός είναι πολύ μικρός, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του Reportaz Net, στο πεζόδρομο υπάρχουν περί τα 165 μαγαζιά, εκ των καμιά 40 είναι κλειστά). 
Όσοι παραβρέθηκαν, πάντως, δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για την ανάπλαση του πεζόδρομου της Σωτήρος. Ο λόγος είναι ότι συνήθως όταν ξεκινούν έργα κάτω στον Πειραιά, ουδείς γνωρίζει πότε θα τελειώσουν και φοβούνται ότι μπορεί να πάθουν ζημιά τα μαγαζιά τους. Όπως ανάφερε ο δήμαρχος, η ανησυχία τους είναι δικαιολογημένη και ο Δήμος θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, επειδή, δεν μπορεί να μπουν τα συνεργεία και ν' αρχίζουν να σκάβουν αλλά να βρεθούν αρχαία και να σταματήσουν οι εργασίες και να μείνουν τα μπάζα.

@ Πάντως, ο πεζόδρομος της Σωτήρος έχει τα... χάλια του και επειγόντως χρειάζεται ανάπλαση με σχέδιο και χρονοδιάγραμμα... 
Περισσότερα εδώ