Latest News

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

"Απολογία" για την επιταγή των 6,3 εκατομμυρίων ευρώ


Τις δικές του εξηγήσεις και θέσεις για την περιβόητη επιταγή των 6,3 εκατ. ευρώ έδωσε ο τ. δήμαρχος Πειραιά...
Χρήστος Αγραπίδης.

Το θέμα με την διαδρομή επιταγής 6,3 εκατ. ευρώ την οποία είχε υπογράψει, επί δημαρχίας του, ο σημερινός αντιδήμαρχος Χρήστος Αγραπίδης με «πρωταγωνίστρια» την τράπεζα Merrill Lynch και σύμφωνα με δημοσιεύματα για τον διαχειριστικό έλεγχο, δεν έφερε αποδεικτικά στοιχεία για το ποιος είναι ο τελικός αποδέκτης, συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.
Επιγραμματικά:


@ Ο Χρήστος Αγραπίδης ζήτησε να τοποθετηθεί επί προσωπικού και άρχισε να διαβάζει επί σχεδόν τριάντα λεπτά τις δικές τους θέσεις και ισχυρισμούς, απαντώντας στην έκθεση των ελεγκτών και στα σχετικά δημοσιεύματα σε “στυλ” απολογητικού υπομνήματος. Μάλιστα, όπως φάνηκε, είχε επισημάνει με διαφορετικά χρώματα όσα αναφέρονταν στο σημείωμα που είχε προετοιμάσει μαζί με τους συνεργάτες τους, προκειμένου να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για την περιβόητη επιταγή.

@ Με την έναρξη της ανάγνωσης του απολογητικού σημειώματος Αγραπίδη έκανε εντύπωση το ύφος της απορίας που είχαν στα πρόσωπά τους τόσο ο δήμαρχος Πειραιά και όσο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα, ο δήμαρχος αποχώρησε από την αίθουσα κι επέστρεψε την στιγμή της ολοκλήρωσης της τοποθέτησης Αγραπίδη.

@ Απρόσμενος και μοναδικός υπερασπιστής του Χρήστου Αγραπίδη σε σχέση με τα δημοσιεύματα για την επιταγή, ήταν ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, ο οποίος έχει εκπλήξει με την σταθερότητα στην πολιτική του διαδρομή στα δημοτικά πράγματα του Πειραιά. (Λογοθέτης, Φωτίου, Φασούλας, Μώραλης). Μήπως πρέπει ν’ ανατρέξει κανείς στα πρακτικά για να δούμε τι έλεγε τότε για την δημοτική αρχή Αγραπίδη;


@ Σε κάθε περίπτωση εν αναμονή του τελικού πρίσματος, η παρούσα δημοτική αρχή και ο Γιάννης Μώραλης ειδικά οφείλει να μεριμνήσει για τη νομιμότητα και τη διαφάνεια ώστε να διαλυθούν όποια νέφη (επιταγή, πετρέλαια κίνησης, βενζίνη, λιπαντικά, κακοδιαχείριση) αφήνει η έκθεση των ελεγκτών για τα οικονομικά του Δήμου Πειραιά. 
Εκείνο όμως που φαίνεται ν' ανησυχεί περισσότερο είναι να μην σκάσει καμία "καμπάνα" και τινάξει στον αέρα τα ταμεία επί της θητείας του...