Latest News

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Τα Ποσειδώνια "τρέχουν" ξανά μακριά από τον Πειραιά



Μακριά από τον Πειραιά θα διεξαχθεί για μια ακόμη φορά η  διεθνής ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια» 2016 που εγκαινιάζεται στον "Metropolitan Expo δίπλα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την....
ερχόμενη Δευτέρα. 

 Ωστόσο, ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει  να θέτει - προφανώς για λόγους συμβολικούς- υπό την αιγίδα του στα Ποσειδώνια, αν κι εδώ και 15 χρόνια η ναυτιλιακή έκθεση δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με την πόλη.

Μάλιστα, φαίνεται πως θα αργήσουν πολύ ακόμα για να επιστρέψουν τα Ποσειδώνια στον Πειραιά, που είναι ο φυσικός τους χώρος, καθώς ξεκίνησαν στην πόλη με το μεγάλο λιμάνι.

"Επιθυμία της δημοτικής αρχής και όλης της πειραϊκής κοινωνίας  είναι τα Ποσειδώνια σύντομα να γυρίσουν στον Πειραιά"  δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης μιλώντας στην συνέντευξη τύπου για τη διεξαγωγή των «Ποσειδωνίων 2016». 

Ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι:
"Δυστυχώς, δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα οι κατάλληλες συνθήκες και υποδομές για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό ή ακόμα και για να συζητήσουμε αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό..."!!!

(H μοναδική σχέση της ναυτιλιακής έκθεσης με τον Πειραιά είναι ότι φέτος διοργανώνεται συμβολικά ένα αθλητικό δρώμενο στην πόλη, ενώ τα Ποσειδώνια θα "τρέχουν" στα Σπάτα...). 

@ Δηλαδή, δύο χρόνια μετά την εκλογή της Δημοτικής Αρχής Μώραλη -είχε προεκλογική δέσμευση την επιστροφή των Ποσειδωνίων στον Πειραιά- όχι μόνο δεν έχει γίνει τίποτα, αλλά ούτε καν δεν έχουν μπορέσει να ξεκινήσουν απλά την κουβέντα για την επιστροφή της ναυτιλιακής έκθεσης στην πόλη!