Latest News

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι στο Δήμο Πειραιά


Δύο "βαριά" θέματα, όπως χαρακτηρίστηκαν, παρουσιάστηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...
του Πειραιά.

Ήταν τα δύο πρώτα θέματα της ημερήσιας διάταξης και αφορούσαν στην "αποδοχή του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) και την «Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου επί της έναρξης δημόσιας διαβούλευσης για τη στρατηγική της “Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης” ».
Επί της ουσίας πρόκειται για  δύο "εργαλεία" που η δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη επιχειρεί να "επενδύσει¨ επικοινωνιακά στο μέλλον για την ανάπτυξη της πόλης. Ήδη ο Δήμος Πειραιά, ξεκινάει - λέει- διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, έτσι ώστε οι πολίτες, οι κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς της πόλης, αλλά και οι θεσμικοί και κοινωνικοί εταίροι, να συμβάλλουν εποικοδομητικά στη βελτίωση της στρατηγικής με ιδέες και προτάσεις
Αν σκεφτεί κανείς ότι εδώ και σχεδόν δύο χρόνια η δημοτική αρχή Μώραλη δεν έχει να παρουσιάσει κανένα σοβαρό δικό της έργο, τότε θα χρειαστεί να περάσει σχεδόν ένας ακόμη χρόνος για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης μαζί με τις σχετικές εγκρίσεις -χωρίς να μπορεί να προβλεφθεί η γραφειοκρατία - προκειμένου να γίνουν τα κάποια έργα στην πόλη αν και δεν περιλαμβάνονται σημαντικές παρεμβάσεις στο σχεδιασμό. ( Για παράδειγμα στην ΟΧΕ δεν υπάρχει αναφορά για τη μεταφορά των δικαστηρίων Πειραιά στο κτίριο της Ραλλείου, καθώς  δεν προβλέπεται χρηματοδότηση για τέτοιου είδους έργα)

Τέλος πάντων, κατά την χθεσινή παρουσίαση δεν γίναμε σοφότεροι για το τι ακριβώς θέλει να κάνει η δημοτική αρχή Πειραιά, καθώς όσα -τουλάχιστον- ειπώθηκαν από τους εισηγητές ήταν είτε γενικά και αόριστα είτε αφορούσαν κυρίως διαδικαστικά και βαρετά θέματα. Ειδικά στην παρουσίαση για την ΟΧΕ  όσα αναφέρθηκαν θύμιζαν λίγο πολύ όσα έχουν ειπωθεί στην προεκλογική περίοδο περί γαλάζιας και πράσινης πόλης αλλά δεν έχουν καν προχωρήσει ακόμα στο Δήμο Πειραιά. 
Πάντως αν κάτι παρουσίαζε κάποιο ενδιαφέρον ήταν τα στοιχεία για την οικονομική κρίση στον Πειραιά, καθώς έδινε την ευκαιρία  ν' αντιληφθούν ορισμένοι από τους αιρετούς, γιατί αργοπεθαίνει αυτή η πόλη, όπου εμφανίζει μέσο ετήσιο εισόδημα 3.000 ευρώ! 

Ωστόσο οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι - οριακά υπήρχε απαρτία - εμφανίστηκαν να δηλώνουν...εντυπωσιασμένοι από την παρουσίαση αν και αμφιβάλλει κανείς κατά πόσον κατάλαβαν ή ενδιαφέρονταν πραγματικά να μάθουν περί τίνος ακριβώς πρόκειται, καθώς κάποιοι βιάζονταν να φύγουν για να πάνε σε εκδηλώσεις... 

@ Μιλάμε για την αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι στο Δήμο Πειραιά...