Latest News

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Ποιες είναι οι ΔΕΚΟ που θα ενταχθούν στο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων


Μια μετά την άλλη ΔΕΚΟ  θα ενταχθούν στο νέο υπερ-Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή από... τη Βουλή.
Αυτό τουλάχιστον προβλέπεται σύμφωνα με ένα από τα παραρτήματα του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.   
 Στο υπερ-ταμείο εντάσσονται μεταξύ άλλων  οι οργανισμοί των αστικών συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ), αλλά και η Αττικό Μετρό  η ΔΕΗ, αλλά  ο οργανισμός διαχείρισης του Ολυμπιακού Σταδίου (ΟΑΚΑ), τα ΕΛΤΑ, η ΕΥΑΘ, η ΕΛΒΟ, η Κτιριακές Υποδομές. 
Η ένταξη θα γίνει για τις 4 πρώτες άμεσα και για τις υπόλοιπες σταδιακά υπό την ομπρέλα της Εταιρείας Δημοσίων Συμμετοχών ΑΕ (ΕΔΗΣ) που ιδρύεται με το πολυνομοσχέδιο.   Όπως είπε ο υπουργός, 19 ακόμη κρατικές εταιρείες θα μεταφερθούν σε αυτό το νέο υπερ-Ταμείο αλλά για αυτές δεν έχει κατατεθεί παράρτημα.   
Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή από τη Βουλή, το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων θα προωθείται πλέον υπό τον έλεγχο της νέας Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ, που ιδρύεται με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 40 εκατ. ευρώ.