Latest News

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

"Τα είδε όλα" η Φώφη Γεννηματά στον Πειραιά - Με μηχανή πήγε στους πρόσφυγες στο λιμάνι

Με μηχανή έφτασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να επισκεφθεί τους πρόσφυγες...
και μετανάστες.
Συνοδευόμενη από παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην πόλη, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισκέφτηκε τον χώρο παραμονής των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά, διαπιστώνοντας από κοντά τα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκύψει.
 Η κ. Γεννηματά επέκρινε την κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίζεται την παραμονή των προσφύγων, λέγοντας ότι η κατάσταση που επικρατεί στον Πειραιά «είναι ντροπή».
«Δυστυχώς και εδώ στον Πειραιά, διαπιστώνουμε ότι αυτή η κυβέρνηση ξέρει να δημιουργεί προβλήματα, δεν μπορεί να λύνει προβλήματα. Σήμερα ήρθαν και νέοι άνθρωποι σε αυτές τις συνθήκες που πραγματικά δεν θυμίζουν Ευρώπη, που είναι ντροπή για την Ελλάδα, είναι ντροπή για τη χώρα μας. Μεταφέρουν το πρόβλημα από τη μια περιοχή στην άλλη. Φτιάχνουν στρατόπεδα γκέτο, πόλη μέσα στην πόλη, αδύναμοι να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών αλλά και των προσφύγων»  ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο και προχωρά χωρίς κανένα συντονισμό. Άφησε αιχμές για τη στάση των Ευρωπαίων που, όπως υποστήριξε, κρύβονται πίσω από την ανικανότητα και την ανεπάρκεια αυτής της κυβέρνησης. «Η χώρα μας -ανέφερε- μετατρέπεται από ευρωπαϊκή χώρα σε μια χώρα του τρίτου κόσμου και η ευθύνη δεν αφορά έναν υπουργό, αφορά το σύνολο της κυβέρνησης και τον ίδιο τον πρωθυπουργό».
@ Μάλλον "τα είδε όλα" η Φώφη με τους πρόσφυγες στον Πειραιά...