Latest News

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Μπάχαλο με τους μετανάστες στον Πειραιά - Μήπως να διώξουν τα πλοία για να μην τους ενοχλούν;



"Μια από τα ίδια" είναι η εικόνα στο λιμάνι του Πειραιά παρά την κυβερνητική επιχείρηση μετακίνησης προσφύγων... και μεταναστών. 

Χθες βρίσκονταν 3.805 άτομα (ο συνολικός αριθμός των καταγεγραμμένων προσφύγων στην Ελλάδα έφτανε χθες τις 53.361 άτομα). Και αυτό παρότι οι αφίξεις από τα νησιά είναι ελάχιστες (5-6 άτομα τα δύο τελευταία 24ωρα). 
Μάλιστα, μετά την  μεταφορά περίπου 1.000 προσφύγων στο κέντρο του Σκαραμαγκά και τη θετική εικόνα που έδιναν όσοι μεταφέρθηκαν εκεί, παρατηρήθηκε το φαινόμενο οι πρόσφυγες που βρίσκονται στις προβλήτες να μην επιθυμούν να μετακινηθούν σε άλλα κέντρα, προσβλέποντας να συμπεριληφθούν στους επόμενους 1.000 που θα πάνε στον Σκαραμαγκά την επόμενη εβδομάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες επέστρεψαν στον Πειραιά πρόσφυγες από άλλα σημεία, ελπίζοντας και αυτοί να μεταφερθούν στον Σκαραμαγκά! 
Το αποτέλεσμα ήταν να αναχωρήσει μόνον ένα λεωφορείο με 49 πρόσφυγες από τον Πειραιά για τα Οινόφυτα.
Πάντως οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία έχουν μειωθεί αισθητά. Τα δύο τελευταία 24ωρα αποβιβάστηκαν στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου 120 και 55 πρόσφυγες, αντίστοιχα.


@ Μήπως, τελικά, είναι πιο εύκολο να πάρουν τα πλοία  από το λιμάνι και να τα πάνε αλλού, αν δεν μπορέσουν να πείσουν τους μετανάστες να φύγουν από τον Πειραιά;