Latest News

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Ξύλο και χημικά στην πορεία των λιμενεργατών (ΒΙΝΤΕΟ)



Επεισόδια σημειώθηκαν επί της λεωφόρου Αμαλίας κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας των λιμενεργατών που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο ανάμεσα σε λιμενεργάτες - διαδηλωτές και αστυνομικούς επί της λεωφόρου Αμαλίας, κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας εκατοντάδων εργαζομένων στα λιμάνια που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.   
Νωρίτερα, οι ενώσεις των λιμενεργατών ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Κλαυθμώνος προς το Ζάππειο, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή για την υπογραφή της πώλησης του ΟΛΠ στην Cosco.    
«Θέλουμε να τους θυμίσουμε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, να διαδηλώσουμε κατά του πολιτικού εγκλήματος – ξεπουλήματος των λιμανιών, να δηλώσουμε με την παρουσία μας, την απόφαση μας ότι λιμάνια χωρίς πλήρη κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων δεν θα επιτρέψουμε ούτε στον Πειραιά, ούτε στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε κανένα άλλο λιμάνι», αναφέρεται σε ανακοίνωση των λιμενεργατών.     
Στην ίδια ανακοίνωση λένε ότι «η κυβέρνηση, παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, προχωράει στο ξεπούλημα του ΟΛΠ και του ΟΛΘ. Πέταξε στο καλάθι των αχρήστων όλες τις διακηρύξεις της περί Δημόσιων Λιμανιών και, αφού εκμεταλλεύτηκε τους αγώνες των εργαζομένων των λιμανιών για να πάρει την εξουσία, τώρα διοργανώνει φιέστες αγκαλιά με τους πλέον νεοφιλελεύθερους των ιδιωτικοποιήσεων».