Latest News

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Το γέλιο με το Λιμάνι της Αγωνίας για τον ΟΛΠ

Φαίνεται ότι το Λιμάνι της Αγωνίας με την πώληση του ΟΛΠ δεν το έχει...
τερματίσει ακόμα. 
Έτσι έβγαλε νέα ανακοίνωση,με τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά να επαναλαμβάνει αμήχανα τα ίδια αστεία επιχειρήματα για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. 
Σίγουρα είναι εξαιρετικά δύσκολη πολιτικά η θέση που έχουν περιέλθει μετά τις υπογραφές για την πώληση του λιμανιού του Πειραιά στην κινέζικη cosco.
Ωστόσο η προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για το ξεπούλημα του ΟΛΠ και να στηρίζουν τον αρμόδιο υπουργό και έναν από τους ιδρυτές του συνδυασμού μπορεί να είναι κατανοητή έως ένα βαθμό, αλλά δεν μπορεί να γίνει αποδεχτή από κανέναν σοβαρό άνθρωπο είτε είναι αριστερός είτε όχι. Την στιγμή που πωλείται το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ΟΛΠ ο συμπαθής Πειραιώτης Θοδωρής Δρίτσας είναι καλώς ή κακώς υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Αν πραγματικά διαφωνεί με τη διαδικασία πώλησης, οφείλει να παρατηθεί από την καρέκλα του. Αυτή είναι η πιο έντιμη στάση και το ελάχιστο που μπορεί να κάνει για την υστεροφημία του.

Πάντως δύσκολα μπορεί να διαφωνήσει κανείς είναι σε τρία σημεία της ανακοίνωσης 

  • Η πώληση του ΟΛΠ, ενός λιμανιού με εθνική σημασία, είναι ήττα για όλες τις δυνάμεις της χώρας μας, ιδίως για όσες, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, είχαν εναντιωθεί σε αυτή την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης. 
  • Η απώλεια του ΟΛΠ θα έχει σοβαρότατες συνέπειες για την πόλη μας και για τους εργαζόμενους σε αυτόν τον οργανισμό, οι οποίοι δικαίως διαμαρτύρονται και εναντιώνονται. 
  • Η συμπεριφορά δε των ΜΑΤ απέναντί τους, απαγορεύοντάς τους  να πλησιάσουν το χώρο του Ζαππείου, όπου η Cosco και μέλη της κυβέρνησης γιόρτασαν την υπογραφή της συμφωνίας είναι απαράδεκτη, αποτελεί ντροπή και δεν ταιριάζει στην υφή μίας αριστερής κυβέρνησης.       
  •    @Από κει και πέρα καλό είναι να σταματήσει το δήθεν αριστερό αστείο γιατί το μόνο που πετυχαίνουν είναι να γελάει ο κόσμος με το Λιμάνι της Αγωνίας