Latest News

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Μαξίμου: Ανοησία η κωλυσιεργία στη διαπραμάτευση


Μήνυμα για την ανάγκη να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση χωρίς επιπρόσθετα μέτρα, αλλά και απάντηση στην επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρ.Λαγκάρντ η οποία άφησε αιχμές για την... προέλευση των διαρροών του διαλόγου Τόμσεν - Βελκουλέσκου, εστάλη από την κυβέρνηση κατά τη σύσκεψη στη Βουλή υπό τον Αλεξη Τσίπρα.

«Η στρατηγική της κωλυσιεργίας στη διαπραγμάτευση, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα λίγο πριν το βρετανικό δημοψήφισμα είναι πράγματι μια μεγάλη ανοησία. Μια ανοησία, που οφείλουμε όλοι, να αποτρέψουμε» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη.

«Η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα χωρίς εξωπραγματικές απαιτήσεις για επιπρόσθετα μέτρα, πέρα από όσα ορίζει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου» αναφέρει η ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα ασφάλειας σημειώνεται ότι «η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα απόλυτα ασφαλής, πολύ περισσότερο μάλιστα από χώρες, στις οποίες έχει πραγματοποιηθεί η συντριπτική πλειοψηφία διαρροών των WikiLeaks».