Latest News

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Έκοψαν την κορδέλα του νέου σχολείου της Ραλλείου (ΕΙΚΟΝΕΣ)



Μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα κυριάρχησε στα σημερινά εγκαίνια του νέου σχολικού κτηρίου της Ραλλείου Σχολής Πειραιά, που απέκτησε τη δική της στέγη ύστερα από...

45 χρόνια!

Η σημερινή μέρα είναι ιστορική για τις μαθήτριες, τους γονείς και τους καθηγητές, καθώς παραδόθηκε και επισήμως το νέο σχολείο το οποίο είχε θεμελιωθεί δύο φορές χρειάστηκε να περάσουν 8 ολόκληρα χρόνια.(Περισσότερα εδώ)

Τα εγκαίνια της Ραλλείου Σχολής έγιναν σήμερα παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, του μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου Σεραφείμ, των υπουργών Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Γαβρίλη και βουλευτών της ευρύτερης περιοχής. 

«Τέτοια έργα δεν ανήκουν σε κανέναν υπουργό και σε καμία κυβέρνηση. Ανήκουν στους πολίτες, στον ελληνικό λαό και στα παιδιά, που θα χαρούν αυτές τις εγκαταστάσεις» τόνισε ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, εγκαινιάζοντας το νέο σχολικό συγκρότημα.
Παράλληλα ο Χρήστος Σπίρτζης παρουσίασε τον προγραμματισμό που υλοποιεί το Υπουργείο ΥΠΟΜΕΔΙ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Πειραιά για την ολοκλήρωση των εν εξελίξει έργων και την προώθηση νέων αναγκαίων κοινωνικών και αναπτυξιακών υποδομών στην πόλη του Πειραιά.
 O Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υπογράμμισε, ότι «η σημερινή ημέρα είναι ημέρα χαράς για ολόκληρο τον Πειραιά», ενώ τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, πως η Ράλλειος Σχολή Πειραιά, στεγάζεται πλέον σε έναν χώρο αντάξιο της ιστορίας της, επισημαίνοντας πως λύθηκε οριστικά ένα χρόνιο ζήτημα, το οποίο πέρασε από πολλές δυσκολίες και χρειάστηκαν πολλές δεκαετίες για την οριστική διευθέτησή του. Αναφέρθηκε επίσης στη γόνιμη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Δήμου και Υπουργείου ΥΠΟΜΕΔΙ για την προώθηση των έργων της πόλης και ανήγγειλε θετικές εξελίξεις για την προώθηση της κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης τόνισε στην ομιλία του ότι «τα σημερινά εγκαίνια αποτελούν μια ξεχωριστή στιγμή για τον Πειραιά. Με την ολοκλήρωση του έργου, η πόλη αποκτά ένα σύγχρονο διδακτήριο και ταυτόχρονα ανακτά ένα σύμβολό της, 44 χρόνια μετά την κατεδάφιση του ιστορικού κτιρίου της Ραλλείου. Πρόκειται για ένα έργο που το οφείλαμε στην κοινωνία, στη νέα γενιά και στους εκπαιδευτικούς και τελικά στην ιστορία της ίδιας της πόλης». 
Ο Γ. Γαβρίλης μίλησε ακόμη για τις κατασκευαστικές εμπλοκές και τα προβλήματα που αντιμετώπισε το έργο την τελευταία επταετία, σημειώνοντας ότι «το Υπουργείο Υποδομών παρενέβη με ουσιαστικό και κυρίως με αποτελεσματικό τρόπο, για την ολοκλήρωση του έργου».
Το νέο κτιριακό συγκρότημα της Ραλλείου αποτελείται από τρία κτίρια (Γυμνάσιο, Λύκειο, Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων). Τα κτίρια συνδέονται με στεγασμένο χώρο. Η συνολική επιφάνεια των κύριων και βοηθητικών χώρων του κτιρίου είναι 5682,42 τετραγωνικά μέτρα. Εφαρμόζονται βιοκλιματικές εφαρμογές και συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας. Στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου διαμορφώνονται αυλή συγκέντρωσης και διαλειμμάτων μεταξύ των υπόστεγων χώρων, γήπεδα αθλοπαιδιών, καθιστικά και χώροι πρασίνου.
@Μπορεί οι επίσημοι να έδιναν συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον, αλλά πραγματικά αναρωτιέται κανείς ποιοι απ' αυτούς έκαναν κάτι για να ολοκληρωθεί το έργο, εκτός φυσικά από το να κόψουν την κορδέλα...