Latest News

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

"Νοσεί" το αντικαρκινικό νοσοκομείο Μεταξά στον Πειραιά: Οι ασθενείς φέρουν βαμβάκι και σεντόνια!


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν για τρίτη φορά μέσα σε οκτώ ημέρες  οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου "Μεταξά"...

στον Πειραιά.
Το νοσοκομείο πλέον λειτουργεί με το 50% του προσωπικού του, αλλά δεν αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει.
Οι εργαζόμενοι ενημερώνουν τους ασθενείς ότι για να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο θα πρέπει να φέρουν μαζί τους, βαμβάκι, γάζες, κάλτσες, σεντόνια και μαξιλαροθήκες, αφού δεν υπάρχουν ούτε τα βασικά.
"Η τρίτη κατά σειρά συγκέντρωση, γενική συνέλευση στο προαύλιο του νοσοκομείου με τη συμμετοχή των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων και η συμπαράσταση των ασθενών και των συνοδών τους δείχνουν πραγματικά το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, την αγωνία και τον προβληματισμό μας για τη συνέχιση του νοσοκομείου", δήλωσε  η πρόεδρος των εργαζομένων του “Μεταξά”, κ. Ψαράκου.
Η ίδια έκανε λόγο για τραγικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, εξηγώντας ότι υπάρχει μία νοσηλεύτρια για 40-50 ασθενείς, πολλές κενές οργανικές θέσεις γιατρών αλλά και ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες. "Είναι σαν να δουλεύουμε καθημερινά με προσωπικό ασφαλείας", τόνισε η κ. Ψαράκου.
Σημείωσε ακόμη ότι "η μη επαρκής χρηματοδότηση δημιουργεί τεράστια προβλήματα τόσο σε αναλώσιμα υλικά όσο και σε συντήρηση εξοπλισμού ή αντικατάσταση αυτού με καινούρια μηχανήματα".
Ενδεικτικό, όπως είπε, είναι ότι ο αξονικός τομογράφος είναι χαλασμένος από το 2013 και χρησιμοποιείται μόνο για τα απολύτως αναγκαία περιστατικά, ενώ δεν υπάρχει και μαγνητικός τομογράφος.