Latest News

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Της...τρελής γίνεται με το νέο ΔΣ του ΟΛΠ : Θέλουν να διώξουν εργαζόμενους και Δήμο Πειραιά!


Παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά στην...
Ακτή Μιαούλη πραγματοποίησαν λιμενεργάτες...
 την Τρίτη το μεσημέρι, εμποδίζοντας τη νέα διοίκηση να ψηφίσει την πρόταση – πρόκληση για το νέο καταστατικό του οργανισμού. 
Στην επόμενη μέρα στο λιμάνι μένουν εκτός ΔΣ εργαζόμενοι και Δήμος Πειραιά, πρώτη φορά από το 1861. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και ανακοίνωσαν ότι «δεν θα επιτρέψουν να γίνει καμία συζήτηση περί ιδιωτικοποίησης εάν δεν ολοκληρωθούν πρώτα οι συζητήσεις για τις ΣΣΕ».
Λίγο μετά την μία το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση του νέου ΔΣ του ΟΛΠ, με θέμα το νέο καταστατικό του Οργανισμού που θα σηματοδοτήσει και τη νέα εποχή στο λιμάνι. Οι εργαζόμενοι εμπόδισαν την συνεδρίαση και διαμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δοθούν σαφείς απαντήσεις για τις ΣΣΕ που θα ισχύουν από εδώ και πέρα στο λιμάνι.
Το Υπουργείο Εργασίας έχει ορίσει τέσσερις συναντήσεις μέχρι στιγμής, μαζί με το ΥΠΟΙΚ και το ΥΝΑ για το θέμα αυτό, χωρίς όμως ο Πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιάννης Κούβαρης να παραστεί σε καμία από αυτές, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.
Ο ΥΝΑ, Θοδωρής Δρίτσας είχε χαρακτηρίσει «αδικαιολόγητη» την έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων του ΟΛΠ που συγκαλεί ο βασικός μέτοχος (ΤΑΙΠΕΔ) με βασικό θέμα συζήτησης την αντικατάσταση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.
Ο Δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης σχολίασε σχετικά ότι «το ελάχιστο που πρέπει να εξασφαλίσουμε στους εργαζομένους, που έχουν δώσει και την ψυχή τους για το λιμάνι, είναι ανθρώπινες σχέσεις εργασίας με τη νέα διοίκηση».
Σε «ανάμενα κάρβουνα» βρίσκονται από την μεριά τους οι εργαζόμενοι, καθώς στο νέο καταστατικό που φέρνει προς ψήφιση το νέο Διοικητικό Συμβούλιο «πετάει έξω» τους δύο εκπρόσωπους των εργαζομένων και τον εκπρόσωπο του Δήμου Πειραιά, για πρώτη φορά από την ίδρυσή του το 1861, όταν ξεκίνησε με έξοδα της τοπικής αυτοδιοίκησης τις δραστηριότητές του το λιμάνι του Πειραιά.
«Ο δημόσιος χαρακτήρας που είχε δηλαδή μέχρι τώρα το πρώτο λιμάνι της χώρας και η άρρηκτη σχέση του με τους παραλιμένιους δήμους, πετάγεται στο καλάθι της ιστορίας», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι.
Παράλληλα, έντονη ανησυχία στις τάξεις των εργαζομένων, προκαλεί η ασάφεια που είναι διάχυτη για το μέλλον των 1100 εργαζομένων στον ΟΛΠ, «με το νέο ΟΛΠ, που οραματίζεται το ΤΑΙΠΕΔ και σιωπά η κυβέρνηση, ανοίγει η πόρτα για τις υπεργολαβίες», τονίζουν.
Υπενθυμίζεται ότι η έκτακτη συνεδρίαση των Μετόχων του ΟΛΠ, που θα όριζε τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου τον προηγούμενο μήνα είχε ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και του ΤΑΙΠΕΔ.
@ Καλά, ο Δήμος Πειραιά δεν έλεγε ότι κατάφερε να παραμείνει στο νέο Δ.Σ. του ΟΛΠ τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα;  Ρε θα μας τρελάνουν, αλλά θα πέσει πολύ γέλιο...